Moscova face jocul lui Basescu

 • Problema veche. Agentu-i (Basescu:) nou.

  KGB/CIA/FMI sa si-l ia pe Basescu si sa ne scuteasca de tupeul lipsit de orice urma de bun simt. In fine, Antonescu nu trebuia sa treaca mai departe de Basarabia in URSS.

  Agentul Moscovei, Basescu a facut afaceri cu rusii via ALRO si Rusia i-a intors complimentul.

  Scenariul e clar, satanistul de la Cotroceni a mizat pe cartea nationalista, mai precis, anti-ruseasca traditionala cand s-a identificat cu maresalul mort – pe care, daca era viu, l-ar fi infierat si care se rasuceste in mormant, fiindca el era monarhist si n-a avut, din pacate, sansa sa fie un Franco al Romaniei. Si nici intelepciunea sa procedeze ca Mannerheim.

  Moscova a ripostat la aberatiile lui Basescu de la B1, printr-un comunicat al purtatorului de cuvant al MAE rus, un comunicat inacceptabil, atipic dupa toate uzantele diplomatice si menit sa-i creasca evident cota lui Basescu in ochii fraierilor din tara, a antisemitilor si a inapoiatilor care se pretind de dreapa fascista, fara sa se stie cu ce se mananca.

  Comunicatul MAE al Rusiei e inadmisibil din toate punctele de vedere. Sigur, ne e rusine ca un limbric ca Basescu a ajuns presedintele tarii - un paria - reprezinta statul roman, totusi, regretabil, il reprezinta. Fara precedent in toata istoria diplomatiei ca un purtator de cuvant al unui minister de externe sa se refere la un sef de stat in termenii in care o face portparolul MAE al Rusiei.

  Un diplomat de rang inferior il face nerusinat pe un sef de stat. Pai, sa nu te solidarizezi cu Romania ? (nu cu Basescu) Asa, de principiu. Si din patriotism. Tocmai de-aia a si fost emanat comunicatul, ca sa ne solidarizam cu agentul Moscovei, Basescu.

  Comunicatul e inadmisibil mai ales pe fond, nu doar pe forma. Este o apologie a URSS si a celui de-al doilea razboi mondial, in realitate, o calamitate pentru Europa si pentru intreaga lume, instrumentat din binecunoscutul, deja, pact Hitler-Stalin, respecti, Ribbentrop-Molotov, prin care cele doua totalitarisme s-au inteles sa-si imparta lumea. Primul teatru: Polonia. Dupa care Moscova a tradat intelegerea.

  Comunicatul MAE al Rusiei e o nesimtire tupeista, care sfideaza imensa suferinta a sute de milioane de oameni, pe parcursul a zeci de ani si care reprezinta apologia crimei impotriva umanitaatii care a fost – si inca este – comunismul. Replica lui Basescu a fost servita, in consecinta: unul din putinele lui raspunsuri adecvate, anume, recursul la pactul Ribbentrop-Molotov, pe care parlamentele Romaniei si Federatiei Ruse l-au condamnat. Asta si era intelegerea. Moscova il recompenseaza pe Basescu pentru ingrasarea rusilor la ALRO.

  Oricine, orice roman ar fi trecut Prutul pentru Basarabia furata, la fel cum oricine ar fi trecut Carpatii pentru partea de Transilvania furata. Prin pactul lor, al lui Hitler cu Stalin. Iar daca azi Moscova isi permite sa faca recurs la Europa impotriva "apologiei fascismului" este tocmai din cauza slabiciunii lamentabile a Europei, care a condamnat doar nazismul, nu si comunismul. Doar SUA le-a condamnat pe amandoua.

  Dar se mizeaza pe ignoranta si pe faptul ca imensa majoritate a poporului roman in stadiul de populatie actuala habar n-are de istorie, deci nici de nume ca Vasinski sau Susaikov. Comunistul Basescu genereaza nostalgia fata de regimul comunist.

   

  Sluga raului Basescu e cu atat mai tradator al interesului national cu cat, prin intelegerea lui cu Moscova.

   

   

0 comentarii