UN POPOR DE TAMPITI

 • Am citit undeva, cuvintele lui Petre Tutea imi pare... Intr-un moment de exasperare si revolta impotriva a ceea ce vedea ca se intampla in jurul spunea ca a facut puscarie pentru un popor de tampiti. As vrea sa il contrazic , dar uneori acest lucru este cu neputinta. Si trebuie sa plec capul in jos de rusine. Fac si eu parte din acelasi popor. Sunt membru al aceleasi gloate numita poporul roman. Doar ca, de cinci zile incoace ma simt si eu la fel de frustrat ca si Tutea cand a facut afirmatia ce da titlul prezentei asterneri de ganduri in spatiul atat de virtual si public...

   

  Ce altceva putem fi, decat un popor de tampiti daca nu am invatat nimic dupa 45 de ani de comunism? Ce altceva putem fi daca, dupa douazeci si trei de ani, timp in care vechii comunisti si tortionari ai Securitatii au facut din Romania feuda lor personala romanii, fie si unul, daramite cateva mii de romani,le canta in struna, si cad prada uneltirilor tradatoare ale unor indivizi ce sunt romani doar prin cetatenie nu si prin actiuni?

   

  Ce altceva putem fi decat un popor de tampiti daca inca mai pornim televizoarele ca sa ne uitam la Antena 3 sau Realitatea celor care vor sa ne sugrume in folosul lor personal si pentru maretul pla de "revigorarea a socialismului in lume"? Si ce altceva putem fi, decat un popor de tampitii, daca ii lasam pe cei care se afla sub influenta nefasta a propagandei anti-romanesti si toti neintregii sa zburde in voie prin orasele Romaniei, fara ca sa ii tragem de maneca si fara ca sa le dam o replica macar?

   

  In a cincea zi de "proteste" am vazut cum in Romania toate ideile revolutionarilor din decembrie 1989 si ale "golanilor" ce au pichetat Piata Universitatii si centrele marilor orase, inclusiv Timisoara in 1990, sunt acum confiscate si transformate intr-un mare fas de catre USL, USL, Acolo se afla raul cel mai mare ce l-a cunoscut Romania vreodata. In USL. Sa nu va faceti nici o iluzie.

   

  Acolo se afla, inca viu si fara sa fi platit pentru ceea ce a comis impotriva poporului roman, fiul tigancii caldararese bulgaroaice si var al lui Cioaba, Ion Iliescu. Acolo se afla si cei care l-au asistat pe Iliescu in 1989, cati or mai fi traind. Si, cu siguranta, tot acolo se afla si urmasii lor, educati sa fie intocmai ca si ei, pentru a servi aceleasi interese ale Moscovei.

   

  Ce altceva putem fi, decat un popor de tampiti, daca, dupa ce i-am tinut in brate timp de 20 de ani pe cei din USL, si i-am lasat sa ne faca praf si invatamantul, si sanatatea, si infrastructura, dupa ce i-am lasat sa distruga industria, sa defriseze padurile Romaniei, si, mai ales, dupa ce i-am lasat sa ne umileasca si sa ne rada in nas, transformand Romania intr-o tara unde tiganii nu mai sunt tigani ci sunt rromi si romany-gypsies iar leul a devenit RON, ii lasam sa stalceasca imaginea si asa sifonata (tot de ei) a Romaniei in ultimii 20 de ani?

   

  Cand va avertizam ca scopul asaltului mediatic USL impotriva romanilor este de a anihila societatea civila si unitatea de actiune a romanilor, de a induce sentimentul de "no can do" sadind o nefireasca neincredere in toti aceia care nu le fac jocurile, si de aface posibil ca o minoritate ce nu reprezinta natiunea romana sa isi faca mendrele, multi au indraznit sa ma contrazica. Altii m-au facut paranoic...

   

  Si uite ca se adevereste tot ceea ce am spus, ba inca si mai mult... Pe romani i-a lovit apatia, caci, in timp ce majoritatea sta in casa macinata de sentimente de nesiguranta, o minoritate de un jeg absolut vrea sa le schimbe destinele. Si in acest caz ce altceva putem fi decat un popor de tampiti? Petre Tutea nu a folosit cuvinte frumoase la adresa noastra. Si as vrea sa il contrazic, mai ales ca mi se adresa si mie. 

   

  Da. As vrea sa il contrazic pe cel care, revoltata si exasperat, dupa ani de suferinta grea intru apararea unor idealuri, a tipat calm: "Am facut paisprezece ani de puscarie pentru un popor de tampiti!". As vrea sa il contrazic, va spun... Din toata inima as vrea. Insa uite ca astazi nu pot... Astazi as vrea sa fiu orice, numai roman nu... Caci imi e rusine. Si asa ar trebui sa va fie tuturor. Pentru ca stam cu mainile in san si nu facem nimic: In mod fatal, asteptam ca celalat sa ne salveze... Si asta provoaca o reactie in lant, cunoscuta sub denumirea de INACTIUNE...

0 comentarii