Ce curiozitate am eu despre incaltamintea de dama

 • Daca despre incaltamintea cu care Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna“, rostid celebra fraza: "Un pas mic pentru om, un pas urias pentru omenire”, nu se stie mare lucru, deoarece a fost abandonata in spatiu din cauza fricii de contaminare, nu acelasi lucru se poate spune despre alte modele de incaltaminte din istoria pantofului, unele chiar bizare si extrem de inconfortabile.
  De-a lugul timpului, pe langa utilitatea practica a acestora, au existat destule modele bizare de pantofi, modele care s-au dovedit a fi mai degraba obiecte de tortura, iar confortul l-ar fi putut oferi nici n-a fost luat in calcul. Pantofii asa cum cunoastem noi astazi, adica destinati piciorului stand si celui drept, au aparut abia in 1818, cand s-a inventat pantoful drept. Prima pereche de acest fel a fost fabricata in Philadelphia.
  Pe langa pasiunea pe care o pot starnii, vezi colectiile de incaltaminte pentru femei ale celebritatilor, care nu se uita la bani cand vine vorba despre pantofii care le plac, exista chiar traditii de nunta legate de pantofi. In China, unul dintre pantofii miresei, care este intodeauna rosu, este aruncat de pe acoperis. Culoarea rosie simbolizeaza norocul mirilor in casnicie. In Ungaria ginerele bea un “pahar” in cinstea miresei chiar din pantoful ei.
  In perioada medievala, ceremonia pantofului presupunea ca tatal miresei sa ii ofere pantoful fiicei viitorului ginere, ca semn de autoritate. La nunta, mireasa se incalta cu acel pantof, semn ca acum era sub autoritatea ginerelui.
  Daca va inchipuiti ca pantofii purtati de femeia moderna au tocuri inalte, trebuie spus ca aceasta moda era foarte populara in secolul al XVI-lea. Atunci doamnele de la curte au inceput sa poarte pantofii cu toc atat de inalt, incat era nevoie de servitori pentru a le ajuta sa se deplaseze.

1 comentariu
 • modaacum
  modaacum pai si atat?ne ai lasat cu ochii in soare.asteptam sa continui articolul.incaltaminte si imbracaminte dama gasiti si pe www.modaacum.ro
  3 ianuarie 2014