30% din medici recomanda tigara electronica fumatorilor!

 • tigara electronicaUn studiu publicat recent in Science Direct arata ca 65% din medici sunt intrebati despre tigari electronice de catre pacientii lor, iar 30% o recomanda fumatorilor care doresc sa renunte.

   

  Datele arata ca numarul pacientilor interesati de tigara electronica a crescut pe perioada desfasurarii studiului (Ianuarie - Aprilie 2014) si ca cererea a fost mai mare in randul medicilor din domeniu. Medici care trateaza bolile cauzate de fumat (oncologi, cardiologi, pneumologi etc) au avut un numar mai mare de cereri privind tigara electronica.

   

  Rezultatele acestui studiu sunt in concordanta cu rezultatele unui studiu realizat in 2013, in Carolina de Nord, in care aproape jumatate dintre respondenti au declarat ca sunt intrebati despre tigara electronica, iar o treime recomanda tigara electronica pentru a renunta la fumat.

   

  30% din medici care recomanda tigara electronica nu poate insemna majoritatea, dar este, cu siguranta, un semn ca perceptia medicilor cu privire la tigarile electronice si abordarea lor privind renuntarea la fumat s-a schimbat.

   

  Din ce in ce mai multi cercetatori au inceput sa analizeze efectele pe care tigara electronica le are asupra sanatatii fumatorilor. Cele mai multe dintre ele au concluzionat ca tigara electronica este cu 95% mai sigura decat tigarile clasice, iar efectele pe termen scurt sunt pozitive. 

0 comentarii