Tratamentul pentru febra la caini si pisici

 • Orice animal se poate imbolnavi, chiar si in cazul in care acesta beneficiaza de o inalta calitate a ingrijirii pe care i-o ofera stapanul sau. O astfel de situatie este inevitabila, mai ales in perioada in care animalul va intra in contact cu diferite medii sau va fi afectat de diferite afectiuni cronice care ii pot provoca decesul, in cazul in care nu se intervine in timp util. Cea mai frecventa boala este febra la caini si pisici, cunoscuta si sub numele de pirexie, o stare febrila in care temperature corpului va depasi 39.7 grade Celsius.

  Manifestarile febrei la caine sau la pisica

  Pentru cel mai bun prieten al omului, aceasta boala poate fi una distructiva, starea sa degradandu-se intr-un ritm accelerat, de la o zi la alta. Febra la caine se manifesta prin cresterea temperaturii corpului peste valoarea de 39.7 grade Celsius, scaderea apetitului pentru mancare si pentru consumul de lichide, accelerarea ritmului cardiac, aparitia frisoanelor si a transpiratiilor abundente.

  De asemenea, aceleasi simptome le au si felinele, simptomele febrei la pisici fiind identice cu cele pe care le manifesta animalele din rasa canina. In astfel de situatii, trebuie sa se apeleze la sfatul medicilor specialisti pentru ca acestia sa prescrie tipul de tratement corespunzator in urma analizelor efectuate!

  Tratamente pentru febra la caine si pisici

  Daca animalul tau prezinta o temperatura a corpului ridicata in combinatie cu simptomele specificate mai sus, este nevoie sa consulti imediat un medic veterinar. De obicei, se realizeaza anumite analize de specialitate pentru a se descoperi daca animalul sufera de boli metabolice, infectii cu paraziti, microorganisme, tumori, infectii datorate ciupiturilor provocate de anumite insecte sau diferite tipuri de boli endocrine.

  In urma rezultatelor pozitive, tratamentele pentru febra la pisici sau la caini sunt pe baza antibiotice, insa este recomandat ca patrupedului sa i se administreze o alimentatie sanatoasa pe baza de vitamine si nutrenti. In cazurile avansate ale bolii, pentru salvarea animalului se poate recurge chiar si la diferite interventii chirurgicale pentru indepartarea rapida a simptomelor! Cert este faptul ca cele mai bune tratemente sunt oferite de medicul specialist, cel care v-a monitoriza starea animalului pe intreaga perioada de convalescenta si iti va spune exact cat dureaza febra la pisici sau caini, in functie de fiecare caz in parte.

  Pentru mai multe informatii si detalii legate despre simptomele febrei la pisici sau la caini, cat si pentru a afla alte noutati poti accesa site-ul familist.ro – acolo unde vei regasi zeci de articole cu subiecte realmente interesante.

0 comentarii