Chestii frantuzesti in camp

 •  
  Se spune ca "Le Point" a publicat un articol pe tema de mai jos.

  In noaptea de 25 spre 26 octombrie 2012 o echipa de agenti ai serviciului francez de informatii externe, Direction Generale de la Securite Exterieure, s-au infiltrat in Bulgaria. Doi au venit ca
  "turisti", cu avionul de linie, apoi au inchiriat un SUV si s-au dus
  sa-i astepte pe ceilalti 3, pe un camp la 40 km sud de frontiera
  romana. Ceilalti 3 au sosit cu parasutele, aducand si echipamentul de comunicatii, localizare si scufundare autonoma. Misiunea lor era sa se strecoare pe Dunare, peste frontiera tripartita, spre Mehedinti, pentru a demonstra ca Romanianu este capabila sa asigure securitatea spatiului Schengen pe Clisura Dunarii, dinspre Serbia.
  Pe la miezul noptii cele doua componente ale echipei DGSE
  (asigurare si penetrare) s-au reunit, pe respectivul camp, si la acest moment au survenit... pandarii bulgari care pazeau recolta. 3 pandari bulgari contra 5 agenti DGSE.
  Doi agenti francezi au fost impuscati cu sare, unui al 3-lea i-au spart nasul. Pe nr. 4 si 5 i-au snopit bine, dar au reusit sa scape cu fuga, abandonand echipamentul.
  Pe la ora 1 noaptea cei 3 agenti DGSE, raniti, au ajuns in arestul Politiei din Plovdiv, ca suspecti de terorism (erau in combinezon de scafandru, aveau harti, etc.).
  A doua zi, atasatul militar francez i-a scos pe cei trei din
  arest, in timp ce nr. 4 si 5 ieseau tiptil din tara, tumefiati de lovituri, cu alt set de acte false (un set il pierdusera pecampse pare).
  Sebastian Bodu

   preluare  de pe facebook

11 comentarii
 • Suissestudent
  Suissestudent http://www.lefigaro.fr/international/2012/11/02/01003-20121102ARTFIG00304-des-agents-de-la-dgse-repartent-penauds-de-bulgarie.php?cmtpage=1
  14 noiembrie 2012 - Lui 2 le place!
 • Suissestudent
  Suissestudent L'incident s'est déroulé dans la nuit du 15 au 16 octobre, près de Pleven, dans le nord de la Bulgarie, non loin de la frontière avec la Roumanie.
  14 noiembrie 2012 - Lui 2 le place!
 • sundikos
  sundikos N-am înțeles dacă bulgarii "i-au întrebat" și apoi "i-au bătut" sau invers. Ori doar "i-au bătut"?!
  16 noiembrie 2012
 • SC USL Felix SRL
  SC USL Felix SRL Așa ceva numai în noaptea de 16 spre 15 se putea întâmpla.
  Bine că România este capabilă prin paznicii bulgari!
  25 decembrie 2012 - Lui 2 le place!