Pantofi

 • Oamenii care au profesii ce necesita statul in picioare pentru mai multe ore zilnic trebuie sa fie atenti si sa aleaga cu grija ce tip de pantofi poarta. Chiar daca nu au probleme cu picioarele, e bine sa investeasca in pantofi de calitate pentru a-si mentine picioarele sanatoase si feicite.

   

  Astfel de profesionisti ca ospatari, coafeze, asistente medicale, bucatari care trebuie sa stea in picioare pentru multe ore in sir pot face afectiuni la coloana si muschi daca incaltamintea nu este confortabila si nu este proiectata pentru stat in picioare ore intregi. Durerea de spate este una dintre cele mai intalnite afectiuni ale acestor profesionisti totul doar de la pantofi.

   

  Proprietati ce le au pantofi de toata ziua

  Cele mai bune perechi de pantofi pentru toata ziua trebuie sa aiba interior de piele fina cu suport pentru arcuirea talpii piciorului. Cele mai bune tipuri de pantofi sunt cei cu tocul foarte mic. Nu este recomandat sa fie purtati pantofi fara toc deoarece nu ofera cel mai bun suport pentru arcuirea talpii. Unii oameni prefera sa cumpere talpici si sa le puna in interior pentru un confort sporit. Talpicile sunt bune pentru ca ajuta la reducerea punctelor de presiune.

  Deoarece porti pantofi la munca pentru mai multe ore in sir, este recimandat sa fie usori si sa aiba aerisire foarte buna. Poate ati observat la asistentele medicale ca poarta acei papuci albi cu multe gauri. Ei sunt o alegere excelenta pentru a ajuta piciorul sa respire pe timpul zilei si sa se acomodeze usor la variatiile de temperatura. Pielea naturala este un material excelent pentru ca ajuta piciorul sa nu se supraincalzeasca si sa transpire.

  O preche de pantofi buna pentru stat mult in picioare trebuie sa aiba o forma confortabila. Nu cumpara niciodata pantofi cu varf foarte ascutit sau tocuri foarte subtiri, deoarece nu permit piciorului sa se relaxeze. Cand faci cumparaturi de pantofi pentru munca, este bine sa le faci seara, cand piciorul este deja obosit si umflat pentru ca este important ca acesti pantofi de munca sa fie comfortabli si dupa o zi grea de lucru.

  Daca e nevoie sa mergi pe beton, marmura, gresie, lemn tare alege pantofi antialunecare pentru a preveni accidentele. De asemenea alege pantofi ce ofera un bun suport pentru glezne si calcai.

  Daca e nevoie sa porti pantofi 10-12 ore pe zi, de 5 ori pe saptamana este bine sa alegi pantofi de firma de cea mai buna calitate, in caz contrar s-ar putea sa te gasesti in situatia e a-ti cumpara o pereche noua la fiecare 2 saptamani.

0 comentarii