Despre principii si criterii

  • ca valori sarace intr-o tara si mai saraca condusa de o ielita superbogata, pe persoana fizica. Dupa un sfarsit de saptamana furtunos marcat de unanimitatea umana a tembelismului liberal cronic, am inregistrat inca o lovitura orientata impotriva principiului politic de a conduce de-a valma daca partidu o cere; s-a inscris la sefie persoana care mai crede si promoveaza etica in politichie. Cinstit vorbind este o miscare neinspirata: atat paturica politica cat si electoratul nu sunt suficient de maturi sa accepte dintr-o data rigurozitatea etica; unica miscare sociala spre si dinspre putere a vizat acumulatura, ca criteriu de eficienta politica si, in ultimul timp, ca standard de infaptuire a justitiei tremurande. Avand in vedere ca succesurili ultimilor 23 de ani se bazeaza si pe o doza masiva de incultura umana, la toate nivelurile societatii, saritura brusca de la stadiul de bolnav de nevoie la acela de haiduc volunatar mi se pare neverosimila. Factorul subiectiv alocat perceptiei emotionale demoleaza din start stadiul de responsabilitate civica pe care-l implica o asemenea transformare, in cazul in care d-na Macovei ajunge la carma partidului, altfel impacat cu soarta financiara; despre cea politica ca si despre eventualul esec nu are rost sa comentez: o face zi de zi cele mai vocale televiziuni sponsorizate indirect cu banii nostri.

      Ca criteriul l-am facut cunoscut ca nivel de acumulatura personala, urmeaza detalierea principiului suprematiei obiceiului stramosesc asupra anvergurii provocarii rationale la nivel de intelect viu, sau macar recunoscut de ielita. Ceea ce occidentalii trateaza cu responsabilitate si atentie deosebita la noi este catalogat drept moft: a inceput candva toaasu Iliescu si au preluat in cor mai toate trompeticile avide de recunoastere imediata si succes rasunator. Daca facem o analiza succinta a milionarimii RO actuale vom descoperi intr-o proportie covarsitoare cat de saraci suntem, in fond; atat milionarii, ca daca-i transferi intr-o societate normala se vor sparge ca baloanele la final de party, cat si noi astia care-i sustinem deoarece ne confera zilnic adevarata dimensiune a democratiei: milionarimea si ura impotriva regimului cremenal nascut de Basescu. Asadar principiu conform caruia soarele se invarte in juru pamantului, ca asa merge treaba la noi, capata o conditie de lege specifica culturii: nu e rau ala care fura si minte nonstop, ci ala care are neobrazarea sa critice o asemenea atitudine aproape nationala; faptul ca invarteala, descurcareala si furtul calificat se dezvolta in educatie odata cu intelegerea mecanismelor sociale este un subiect tabu pentru presa noastra cea de toate zilele, respectiv politicienii asociati aceleiasi perspective. Culmea este ca atat principiu cat si criteriul, care sunt niste notiuni generaliste, au izbutit sa stabileasca cursul clar al evolutiei unei societati numai in favoarea ielitei; sunt convins ca un psiholog competent si strain de turma ar putea furniza cea mai elaborata explicatie bazata pe natura umana a individului singur in fata provocarilor vietii.

       Ca completare la o revelatie asa de ieftina, principiu si criteriu, inregistram o contraofensiva la ofensiva nesimtitoare a eticii in viata partidului: 2 judecatori apartinand Consiliului Superior al Magistraturii au fost demisi, ca urmare a intruziunii greviste proletare de expresie judecatoreasca; ceva in genu ca si ei este tot oameni sensibili la nevoile partidului conjunctural, chiar daca dpdv tehnic revolta lor este doar revoltatoare si ilustru nefondata, asemantor dpdv al legilor in vigoare. Dar daca este vorba de revoltarea magistratilor nu-i bai prea mare; asadar jos cu aia 2 ca au votat si sunt basisti convinsi(aici l-am plagiat, cald inca, pe tov SRS in direct la tv), ca sa vina tovarasi de nadejde.

      Deci, alaturat celor 2 termeni din titlu, urmeaza intr-o exprimare calda si unanima cea a grevei revoltard sensibiloase care este, pe persoana fizica: si judecatorii e oameni ca toti ceilalti care vibreaza cu justitia in suflet si-n vointa, deocamdata. Ca daca le reuseste mosmoanda se vor inversa rolurile: vor trai fericiti si linistiti pana la adanci batraneti iar noi vom tremura de justitia lor.  

0 comentarii