Numai maine nu-i poimaine, cand:

 •  vom face cam tot ce stim, am mostenit si nu ne-am dezbarat neam. Adica sa fim latini balcanici pana la capataiul si picioarele useleului mioritizat democratic; ca si cum ar mai trai chiar daca suportul s-a spart, nu mai exista dar traieste, totusi.

   Ponta are mare dreptate cand afirma ce afirma: in fond credinta animata de hotii mandri ca-s romani nu are nevoie decat de aprobarea prin vot a gramezii linistite sau dezinteresul invecinat cu boicotul in zona cealalta. Miza calda a urmatoarei duminici a orbului consta in sondarea efectiva a inertiei sociale vis a vis de visul baronetului feudal; dupa care si-n functie de cum, va exploda campania pentru care merita sa-ti scoti desuurile-n public si sa promovezi mandria de a fura la umbra legii tolerante cu partidul stat.

   Daca psedeu va reusi sa se afirme majoritar e clar ca tronul prezidential le apartine ipotetic total; dupa modelul portului intrat in feuda lu mazare, dupa cel al aeroportului timisorean anexat mosiei pesediste, dupa modelul in care Dragnea calca, din ce in ce mai hotarat, pe urmele celebrei Elena Ceausescu. Adica asimileaza la gramada tot ce tine de zona decizionala si de puterea bolnava a sociopatilor cu functii publice recunoscute, dar nedovedite.

    Daca nu va reusi sa reediteze performanta nefasta a lui 2012 va adopta, tot la gramada. politica strutului cameleonic dambovitean: noi suntem cei mai cinstiti si vrem sa fim recunoscuti de intreg mapamondul ca nu ne putem disocia de microbul voios al coruptiei institutionale. Adica va lucra si mai hotarat sa darame tot ce a apucat a se cristaliza ca justitie independenta de politic. Asadar guvernu Ponta 2 se va reinventa la macsim sa recastige tot ce a construit cu migala si daruire Ilici, Nastase, vechea si mandra ielita politica de pana-n 2004. Exercitiu activ si virulent din 2012 pana-n prezent.

     Mai exista un scenariu de origine SF: ca romanu de toata ziua sa-si atarne prejudecatile-n cuiul de dupa usa si sa se buluceasca la vot ca gramada tovaraseasca la hora cu mici reci, bere calda si promisiuni mincinoase. In actuala conjunctura politica nu rezultatul votului conteaza ci strict apetitul pentru exercitarea dreptului la vot; care, ca orice drept castigat, automat se si respecta, tot la gramada, ca asa functioneaza natura umana in echilibru.

    In fond si-n fund nu optiunea politica anima clasa politica, ci gradul de constientizare al fortei prin coalizare impotriva coruptiei, sa zicem, sau al democratiei occidentale, ca tot suntem prinsi strans intre dulceata tavalita a rusilor vecini si responsabilitatea gaunoasa a functiei publice americane, sa zicem. Adica ajungi ditai functionarul public sau politic, la concurs de spaga evident, si nu poti beneficia linistit de deliciul priviliegiilor asociate acesteia. Cinstit vorbind si americanii au nesatuiii lor, dar standardul de la care se aplica regula este net superior oricarei societati occidentale europene. Ei nu-l au vecin pe Putin, se pare.

    Sper din toata inima ca, cumva, putem scapa constient de spectrul restaurarii RSR cu valoare adaugat demo si originala: adica Republica Sudamericana Romania, administrata de o gasca de baroni infestati de lacomie si prostie, condusa de un boier al baronilor bolnav de putere, sustinuta de o majoritate uselista piele si os dar mandra foc daca-l da jos pe Basescu.

    Constientizarea este cheia revenirii la normalitatea ciuruita de gloante-n dec 89; intr-o tara marcata de foame-n general, nu astampararea foamei e prioritara, ci modalitatea de a o ocoli si preveni la nivel national, se intelege; musai lipsita de patriotismul mandriei populiste la gramada, caci e vorba de o doctrina reala, traita si activa in toata lumea civilizata. 

    

6 comentarii
 • A.Cantemir
  A.Cantemir As vota cu voi din toata inima,dar nu am vazut nicaeri ce program aveti si nici nu stiu ce sunteti PDL sau PMP. Vpoi stiti ?
  24 mai 2014 - Lui 1 ii place!
 • A.Cantemir
  A.Cantemir Nu ma mie ca voua va place.Dar ce aveti in farfurie ?Care e programul vostru si care e numele vostru ?PMP sau PDL ?Cine va e sef ?Ce ati scris in afara de blesteme si mahalagie ?Cu asta va prezentati ?
  24 mai 2014 - Lui 2 le place!
 • nightmare
  nightmare Cantemire ...stat de drept ,JUSTITIE independentă si democrație sunt "blesteme " pentru voi pesedistii ...hă hă hă hă
  24 mai 2014 - Lui 3 le place!
 • nightmare
  nightmare Uite ,măi dragă aici ,dacă tot esti așa curios
  http://www.ziare.com/miscarea-populara/stiri-miscarea-populara/programul-politic-al-partidului-miscarea-populara-1237507
  24 mai 2014 - Lui 2 le place!