Adevarul de dupa alegeri, cam sumbru

 •  A pierdut cam toata lumea activa, atat catindata cat si votanta la beneficiurili politico dambovitesti aristocratice, si a castigat lejer obisnuitul orgoliu romanesc, de la infantil pana la exacerbat, intelectual. Adica se mentine trendul de dominatie a majoritatii proletare orfane; care poate continua pana la Sf Asteapta sau se mai poate trezi, de foame. Daca nu asimileaza rapid instinctul de supravietuire al naturii vegetative.

   Stanga pesedista, 3 in 1, a cazut sub marja lu 40% care le asigura confortul unei campanii pentru prezidentiale la botul calului si cu traista de graunte, de sub botul animalutului, plina de promisiuni si gauri. Vor trebui sa se reinventeze, liberalizeze la macsim si cu forta tovaraseasca bruta, brutala, deoarece baronii socialisti e terribili de nemultumiti....sa nu mai poata fura la umbra legii si cu dintzisorii zambitor de albi, de la atatea pene, fulgi, oua, samd.

   Liberalii penele au schimbat in ultimul moment caleasca aristocratica si se agita cu fundurile-ntre optiuni: sluga la darloaga traditionala si cu curu macar pe scara calestii, sau incep sa invete cat de benefic poate fi mersul pe jos, pentru sanatate. Evident ca vor avea de infruntat o groaza de tentatii care de care mai ispititoare, de unde vom constata cat de dedicati sunt romanii liberali nationali conceptului liberal lipsit de culoare. Mai bine mai tarziu decat niciodata, da un pic de rabdare si mai mult tutun nu strica in asteptare.

   Liberalii democrati au ramas cuplati cu puterea de stanga, dar la dreapta acesteia daca privesti din afara; daca privesti din ograda baronului pdl e clar: intre 2 ape, cu sacii-n caleasca si cu famelia aranjata pe mai multe vieti e visul oricarui roman crescut si educat in iepoca de aur a socialismului ceausist.

   Parizanii miscarii populare, care ridica RO ...in sus banuiesc, au debutat cu stangul in fata dreptului trecand cu oarece succes de recunoasterea noului nascut, impotriva naturii stangiste majoritare. Fiind creditat de presedinte ma asteptam sa surprinda corect esenta democratiei orriginale: pana la a ridica RO, in sus banuiesc, mai indicat era sa ne mbilizam sa revenim la normalitate si sa insanatosim SISTEMUL. Dar nici in cazul lor nu e prea tarziu, mai bine decat niciodata, rabdare, tutun si intelegere.

   La final incerc sa explic de ce orgoliul tipic romanesc a castigat pe toata linia politica damboviteasca si trage la fund(ca piatra aruncata de nebun) spiritul viu inca; orgoliul asociat functiei publice duduie de autosuficienta si superioritate paternal bolnava. In general puterea se dobandeste, clasifica si pretuieste in functie de binele, bunastarea pe care o revarsa supusilor la gramada; SISTEMUL original nasit de Iliescu si gasca a excelat intr-un singur sens: vaaaai cat de norocosi sunteti voi ca va furam doar noi; in paranteza merita mentionat si faptul ca nu va punem la munca(capitalismul socialist de stat bugetofag), in comparatie cu capitalistul occidental care te mai trimite si la slujba, sa ai de unde-ti plati darile si intretine familia.

   In partea populata cu supusi orgoliul este multicultural, extrem de divers si deosebit de limitat, ca perspectiva. Din cauza lipsei acute de INCREDERE in SISTEM, oamenii se autolimiteaza la ceea ce le asigura "bunastarea si/sau subzistenta"; dincolo de limitele impuse de politic inseamna exodul. Ca si cum actuala RO demo, urmasa a fostei Republici Socialiste Romania se reinventeaza orriginal in viitoarea Republica Sudamericana Romania.

   Efort la care contribuim toti la gramada prin valoarea cu care tratam orgoliul personal, politic si national, tot la gramada disciplinata, evident. Nu am fost destul de explicit despre cum, ce si cand ne guverneaza orgoliul in detrimentul ratiunii, al responsabilitatii si proiectiei de societate moderna, pentru ca merita explicat principial si pe puncte cum autosuficienta puterii modeleaza toleranta supusilor, de exemplu. 

   

4 comentarii
 • Neutron
  Neutron Efectul Mircea Diaconu nu trebuie subestimat. Un OM a zdrobit electoral mai multe partide. Pt prezidentiale avem nevoie de un candidat OM nu de o marioneta de partid. Acel partid care va avea curajul sa aduca la alegeri o personalitate diplomatica, stiint...  mai mult
  27 mai 2014 - Lui 4 le place!
 • A.Cantemir
  A.Cantemir Improscarea cu noroi de catre hahalere nu anuleaza calitatile ci conserva.Intr-adevar,cand normalitatea devine rara si suspecta,dar duce la surprize.In cazul lui Diaconu i se pune in spinare sprijinul Antenei 3. Dece oare ? Oare are aceasta Antena atatia ...  mai mult
  27 mai 2014 - Lui 4 le place!
 • dianatudor
  dianatudor Neutron, ”Efectul Mircea Diaconu” e o FĂCĂTURĂ ORDINARĂ, care trebuie total ignorată. se pot spune multe despre rolurile interpretate de acest actor, înainte de ´89 și după. primul rol important la jucat la BALCON în 22 decembrie, când cerea să se facă lo...  mai mult
  29 mai 2014 - Lui 2 le place!
 • dianatudor
  dianatudor Nu știu, ce și câți fani are Antena 3, dar știu sigur că a strâns semnături pentru candidatura acestei făcături media, PSD, servicii, etc.
  29 mai 2014 - Lui 1 ii place!