A-nceput tavaleala nationala a schimbarilor politice, sic!

 • Dupa ce dreapta politica, adica din dreapta pesedeului fesenizat pe viata, a incasat cel mai incurajator “Huo dragi tovarasi si pretini politicieni”, a intrat in febra creatoare a miscarii fara tinta, doar doar s-o mai schimba ceva din perceptia, din ce in ce mai lucida a electoratului votangiu; astfel se fac si se combina cele mai neasteptate miscari de trupe din infanteria marginala a pesedeului majoritar.

     Paralel cu reculegerea dreptei conjuncturale, pesedeul blocat in cadere recurge la aceeasi strategie siropoasa de inlantuire a amenintarii din dreapta, in mrejele unduitorului partid al celui mai mandru roman ca n-a descoperit-o pe Elodia, doar a inventat-o. Pe langa strategia, programata muteste, sa mute hoteste intreaga decizie si capacitate de control administrativa in caruta partidului unic.

    Unica amenintare din partea democratiei occidentale a fost aproape neutralizata cu succesuri tovarasesti: noua orientare de dreapta se va constitui fara suport prezidential basist; deoarece nu-I lovitura mai mare si deznadejde mai crunta sa furi o viata-ntreaga cu legea-n dintisori si intr-un final sa fii recunoscut legal, ceea ce esti de fapt, un hot ordinar calibrat defect pe o lege stramba.

   Exista, inca, o uriasa discrepanta de cultura democratica intretinuta si directionata spre maleficul presedinte ca dusmanul tarii majoritar cinstite; care presedinte poate fi privit exact ca provocarea de care avem nevoie sa iesim din jocul inept al duplicitarelii institutionale. Ca cumva toate relele se trag de la interpretarea legii deosebit de umane si aplicarea partinitoare a efectelor aceleiasi legi; ca dovada inregistram zilnic noi si sonore arestari din domenii variate si intelectual consolidate: judecatori, doctori, procurori, etc.  

    Cumva acelasi rau se extinde si ca urmare a faptului ca nu exista opozitie de nici o culoare la avalansa cotidiana a cinstei partidului unic: parca am ingropat ratiunea si am dezvoltat maladia persecutiei ca unic reper de normalitate damboviteana. Cine nu fura sau apara furtul nu conteaza; motiv pentru care liberalii de toate culorile se vor uni fara reper, concept occidental, ca sa rezulte o noua forma de mandrie nationalistica legitima. La care nu va mai reactiona nici UE, nici SUA, nimeni, deoarece democratia tocmai de la respectarea dreptului la decizie pleaca….da explica-I lu Ponta, Tariceanu, Antonescu sau Blaga cum sta treaba cu drepturili.

   La respectivii drepturili se consfintesc odata cu accederea la functia ravnita, platita si adjudecata; atat si nimic mai mult decat interesul personal si cel de gasca. Notiunea sociala a majoritatii se transforma mirific in majoritatea culturalizata  foc pe descurcareala cu acceptul legii partinitoare; avantaje intelese de toti politicienii indiferent de orientare. Asa am ajuns sa duduie economia, sa ne dezvoltam revolutionar si sa murim de foame la periferia societatii, chiar daca varsta si experienta te recomanda profesional.

    Piata fortei de munca a fost acaparata de partidul stat cum si initiativa economica a fost inrobita la caruta aceluiasi partid: bugetul de stat, dupe langa partidul unic, sa traiasca la macsim. Am avut o sansa colosala: sa intram in randul tarilor civilizate cu cel putin o treime de industrie competitiva, cealalta treime urmand a se moderniza cu si prin compromisul cu care ne-a acceptat UE. Cu agricultura la fel; dar am ales calea cea mai scurta a vanzarii, jafului si parandaratului in virtututea traditiei mostenite. Pentru ca pe straini nu-I interesa, noi eram prea ocupati cu munca iar conducatorii nostri cu acumulatura. Sa amintim de Japonia sau Germania de dupa razboi, inutil.

    Iar cand ne apropiem de final, caci orice inceput are si un sfarsit natural, ne incapatanam sa subzistam recitand din miorita: realitati paralele intr-o RO sfasiata de evidente. Oricare ar fi politica musai sa ia distanta de occidentul dezvoltat economic; in anii 40 ne uitam pe cer dupa americani, acum ii avem intarasi nu stim cum sa-i fugarim sa se simta baronii in siguranta…..sarac popor nevinovat. Si la propriu si la figurat: un popor al “bunicilor care au facut praf viitorul nepotilor…”  

3 comentarii