Incep sa se miste lucrurile pe dreapta imbucurator

 •   Cand oferta politica, sau a comerciantilor in general, e otova si reprezentativa in mediocritati, orice compromos cu ratiunea, calitatea e laudabil; aparitia PMP era necesara si s-a materializat, conducerea acestuia era stringenta si s-a ales, iar propunerea acestei platforme pentru prezidentiale este de-a dreptul surprinzatoare.

    Consider ca la momentul de fata s-a speculat pozitiv cam tot ce tinea de orientare si credibilitate, cu mici rezerve absolut discutabile. Care rezerve, comentate insumate si interpretate, original jurnalistic si dambovitean,  au sporit gradul de confuzie si nebuloasa in randul electoratului paralel cu socialismul mioritic. Cum oferta politica e cea pe care o cunoastem cu totii, merita sa analizam cu atentie ce inseamna Udrea sefa la PMP, respectiv Diaconescu  propus pentru Cotroceni.

    Majoritatea celor care nu agreeaza prezenta Elenei Udrea in politica de dreapta au dreptate principial, dar gresesc in analiza deoarece oferta fara blonda este irelevanta. Asta deoarece cei mai multi omit din cadru rolul si esenta SISTEMULUI politic actual care poarta vizibil amprenta si mentalitatea baronului traditional. Am spus in nenumarate randuri ca reforma politica cu cele mai multe sanse de normalizare pleaca numai din interior.

    Evident ca dorinta electoratului de dreapta, incolor insipid si neafiliat partinic,  respinge natural prezenta si continuitatea nucleului de fosti, in orice initiativa noua; dar cine se poate lupta eficient si combate real SISTEMUL , in conditiile in care oricine vine din afara si nu se incadreaza in scenariu este ejectat rapid. Peste doctrina de dreapta sau de stanga, scena politica romaneasca a invatat, surprinzator de documentat, cum se poate specula(la infinit si super profitabil) functia publica, fara riscuri. Asemanator cu frontul liberal unit prin comasare, care promite mult si nu va face nimic, intr-un final previzibil, impotriva propriului statut consolidat.

    Exemplul personal sustinut de Blaga( a carui familie se infrupta voios din bugetul national via pesede),  plus atatia alti tovarasi temeinic insurubati bugetofag, chiar daca sunt liberali de opozitie vocala, confirma temerea si sceptimismul electoratului alergic la blondele din politica; evident ca e vorba de electoratul nemisoginizat conjunctural sau traditional. Deci incercam sa facem un bici care sa mai si plezneasca, din materialul aflat la dispozitie; examen pe care blonda sustinuta de  Basescu il trece cu brio.

    Ce mi se pare surprinzator si incurajator, in acelasi timp, este nominalizarea lui Diaconescu  pentru prezidentiale: o adevarata piatra , tare pana la indigestie, de tocat la antenele lu felix si ghita, o reala piatra filozofala pentru tot boborul elector. Origini pesediste, formatie guvernamentala profesionala, cultura prezidentiala basista,  orientare actuala pemepista……tare greu de inteles cum se poate schimba, sau evolua, omul in viata. Exemplul oferit de Basescu, fost comunist si tovaras cu functie de raspundere comunista, nici acum nu este inteles si acceptat de poporul proletar, iar de clica baronilor nici atat.

    Provocarea lansata azi de partiduletu lu Base deschide o noua perspectiva asupra societatii romanesti democratizata conjunctural: ne indepartam lucid, rational, de sentimentele traditiei baronului cinstit, si-l obligam noi sa se cinsteasca corespunzator gradului de nesimtire acumulat, sau din contra, vom contra si exclude orice tentativa de normalizare pe motiv ca fara sentimentu acid de revansa inutila, romanu obisnuit nu se simte pe deplin implinit; de baroni, moguli si activisti… ce sa mai zicem! 

4 comentarii
 • Neutron
  Neutron Udrea si Diaconescu au fost amandoi pesedisti. Poate sunt pionii otraviti ai comunistilor odiosi in partidul Albei ca Zapada.
  7 iunie 2014 - Lui 1 ii place!
 • anamariadincopac
  anamariadincopac Iar Diaconescu - cel care racnea din toti bojogii - impotriva..."dreptei ticaloase",
  acum s-a sucit...
  E SI EL TOT de..."dreapta",
  adica de...."CEA"......  mai mult
  8 iunie 2014 - Lui 1 ii place!
 • anamariadincopac
  anamariadincopac Udrea de..."dreapta" ?
  Asta care s-a imbogatit, si ea si Cocosu' ei,
  numai cu afaceri facute cu Statul ?!
  Cui ii vand astia gogosi ?!...  mai mult
  8 iunie 2014 - Lui 1 ii place!
 • anamariadincopac
  anamariadincopac @nolticus, imi pare rau...
  nu vreau sa-ti stric entuziasmul,
  dar...astia - TOTI - sunt
  de "dreapta", cum sunt si eu......  mai mult
  8 iunie 2014 - Lui 1 ii place!