De ce ne scoatem ochii ca chiorii!

 • Cand jocurile politico-economico-sociale, cu miza, arbitri si reguli sunt aranjate deja de la centrul puterii absolute, cinstite si dorite de boboru revansard. O provocare cinstita care se poate rezolva in ntz teze, scenarii, ipoteze sau in cateva cuvinte; depinde carui auditoriu te adresezi, ca ideea ca substanta, e simpla rau de tot: cum sa facem sa furam legtim, indemnati tocmai de legea care condamna furtul, dar nu-i contesta semnificatia, ca e curat demo, se cupleaza mufa cu jmecheru cu doctorat, se poate interpreta la infinit cu aceeasi rezolutie proletar cinstita…daca nu furi – nu acumulezi – nu contezi.

    Oricum va fi fiind interpretata dilema, concluzia e trista previzionar, caci nu putem eluda la infinit intruziunea naturii naturale in natura omului cel mai cinstit; sau macar incuscrit cu cinstea la purtator. Astfel ajungem la cuprinsul definitoriu al starii de fapt, sarace-umilite-injosite, conjugat artizanal cu prerogativele statului de drepturi de la varfuri, bogate-opulente-insensibile-obscene, ca sa rezulte “cel mai cinstit” paradoxul cuprins de titlu.

    Incerc sa sintetizez cateva opinii scenarizate pe istericul strigat de disperare al baronimii aristocratice umflate cu pompa; adica fara discernamant, fara logica, fara responsabilitate, doar cu privilegii si avantaje la macsim; ca conform societatii democratice dupa televiziune, presa si restul instrumentelor de manipulare in masa, chiorimea nationala este dezideratul puterii politice de la inceputuri. Cum s-ar traduce, adica, ca o natiune multa si inculta e tocmai buna de muls in interesul Ielitei rezultante orriginal: noi muncim nu gandim, nu ne vindemtara, sa moara vecinu sa-i luam capra, ietc.

    Sintetic, selectiv si duplicitar, scoaterea ochilor tristi, sau care au uitat sa vada esentialul, se poate traduce cam asa:

  1. pentru ca poate chiar suntem chiori, sau asa suntem educati sa credem: Dumnezeu iti da posmagi cat cuprinde, dar nu ti-i nmoaie sau ti-i vara fix in traista; pentru asta sunt delegati oameni speciali care lucreaza cu fineturi legislative traduse corespunzator
  2. pentru ca poate se doreste sa ramanem chiori cand in joc ruleaza Ievidenta proletar socialistica sustinuta de legea prezumat cea mai cinstita
  3. pentru ca chiar suntem chiori, sustinuti de mirajul acumularii, sau mentinerii acumulaturii dobandite socialistic, ca prerogativa esentiala a pesedeului unduitor in fata legii: cand e interogat pe fapte clare sau acumulaturi dubioase invoca prezumptia, atat de draga tutulol tovarasilor, de nevinovatie demo, iar cand ii pica bine sare peste prezumptie, ca si ponta la baschet sau la gatul marinelului, ca sa marcheze avantajul statutului de a fi la varfuri: cine nu e cu noi e impotriva noastra
  4. pentru ca ne lipseste curajul determinarii, ne lipseste notiunea clara de cinste, fugim ca posedatii de streche, de responsabilitatea civica,  si ne ingropam cinstit in prezumptia de nevinovatie nedovedita cinstit
  5. sau pentru ca ne e prea lene sa apreciem valoarea in contrapartida cu ce inseaman sa fii in trendul modernismului indus, absolut proletar conjunctural – se-ntelege cinstit: A3 la macsim, realitatea lu Ghita concurenta, kanaldeu de uzura, proteveu de umplere, samd, ca sa se umple concurential cinstit spatiul destinat optiunii…atata putem, atata rezultam si ne umplem de bani sau de sperante. Ca nu-i roman demo si cinstit care sa refuze alianta duplicitarului in favoarea valorii care produce independent de faptuitor; spaima si frica ancestrala de valoare inglobata in crezul usele-usede-pnl: cine nu e cu noi e impotriva noastra.

    Ca sa vezi cum ajunge chiorul invidiat in tara orbilor traditionalisti la macsim…iar Ponta-Antonescu-Iohannis ne pregatesc de o noua involutie libi celebrata la bratz cu Blaga si restul de activisti nedescoperiti de publicul larg; ca e apanajul unei prese dependente de reiting, de news si de socuri cinstite: cine nu fura nu conteaza, ca daca nu furam ne stingem, ca si dinozaurii!   

7 comentarii
 • PSD.Erie
  PSD.Erie A spus cineva ca ie pro fund ?
  30 iunie 2014
 • b22
  b22 Indiferent ce se zice si se face..Kakarau ramine kakarau!!!
  1 iulie 2014 - Lui 1 ii place!
 • b22
  b22 trebuie sa fii cazut din copac sa vorbesti asa de frumos de d-na Udrea..si cu atita admiratie???
  1 iulie 2014
 • Sneezy
  Sneezy In primul rand, chiorii nu mai au de ce sa-si scoata ochii unii la altii. In al doilea rand, de ce ne scoatem ochii unii la altii noi, astia care ii mai avem? Pentru ca unii dintre noi nu vad decat adevarul lor si ni-l infig in ochi ca pe-o tepusa.
  6 iulie 2014