De ce ne inselam in referinte gen fratia borfasilor!

 • Asistam obisnuiti, conform traditiei proletar puternic vascularizate, din urma cu doar 2 ani, la cea mai lunga vara fierbinte din proaspata istorie demo a natiunii care nu-si regaseste identitatea ideologica; in linii mari toti vrem sa furam, ca doar asta e legea actuala: fura ei furam si noi, ca sa atingem toti, la gramada ievident, sublima stare de bine asociata personalitatii fizice recent democraturate. Obiectiv privind, e un exercitiu practicat la scara mondiala, dar specificul national al fratiei borfasilor dambovitesti intrece orice inchipuire, rationala inca.

    Scurt si fara interpretari, voi trece in revista doar cateva episoade fierbinti din putul creator al ideilor fratiei borfasilor politici, ievident, cei mai cinstiti:

  1. Modificarea legii educatiei
  2. Modificarea legii achizitiilor publice
  3. Fratia sarlamentariala a aparetului legislativ, vizibila si cu ochii inchisi
  4. Modificarea treptata a legislatiei intru slabirea institutiilor cheie
  5. Scandalul surprinzator de la CAN
  6. Condamnarea, cu cantec, a ilustrului varan dambovitean, care-si plateste cinstit darile catre stat; care stat e foarte atent cu fratiorii borfasi

    Cinstit recunosc ca am plagiat un ziarist, in enumerarea fierbintelii usele-usede-pesedepece, ca sa nu pierd sirul inspiratiei din zona fratiei borfetului national. Pentru ca ca borfetu politic sa prinda cultural si iemotional, fireste, la masa masiva de manevra a fratiei “cinstitilor patrioti tovarasi”,  trebuie analizat contextul, sinergiile si ambiguitatea legislativa sau morala a credintei mioritice actuale, neaparat cea mai cinstita.

    Atat de cinstita incat fratia rezultanta nu mai surprinde pe nimeni: intarain care se formeaza o alianta politica legala, impotriva unei persoane sau unui principiu corect, a fi impotriva majoritatii rivalizeaza cu sinuciderea asistata mediatic; de preferinta din studiourile antenelor infratie cu puterea. Ca ca sa fii recunoscut de haita trebuie sa fii in grup, partid, fratie macar, etc; altfel esti catalogat ca dusman al boborului(boborul fiind expresia traditionala a poporului bugetofag), ori ca un sarac idealist incult: la noi daca nu furi esti prost cu P mare(de la Petrica roman sau de la Ponta coechipieru, sau de la Pesedeu marii linisti nationale).

    Algoritm care a stat, rezista inca, la intelegerea complexa a fratiei complexatilor de principiile real democrate; o paranteza scurta cu recunoasterea premierului, xero-copy cel mai cinstit, cum ca daca stiau ei ce inseamna aderarea la UE, nu ne mai impiedicam acuma de Base…Care democratie orriginala nu consfinteste, inca, hotarat legalitatea fratiei borfasilor de toate culorile, respectiv puterea de a fura in liniste si-n aplauzele boborului etern.

    Contextul fiind dezvaluit, daca opozitie nu e – cinstea se declara la purtatoru de partid, sinergia apare si mai simplu de inteles: oferta care nu are competitor castiga prin atasamentul fratiei la furtu de la buget, ca furtu de la stat nu echiar furt, e Insasi paradigma ideologica a partidului socialist majoritar, patronu de drept al fratiei borfasilor. Despre ambiguitati numai de bine, deoarece presa noastra demo, cea de toata ziua adica, este vajnic hotarata sa demonstreze cat de nociva este influenta marinarului in viata de zi cu zi a romanului vitreg de fratii. Nici nu stie cata dreptate are aici dpdv cultural, dar telul si credinta acesteia este perfect paralela cu destinul romanului paralel cu fratia politica.

     De exemplu cererea de eliberare a recidivistului Nastase, ca sa se bucure si dansu de acumulatura rezultata frateste, respectiv acuzatiile aduse mogulului national reprezentativ: privarea de libertate da cu averea nestirbita; ca sa nu amintesc si complexele din spatele scenariilor pe care presa isi depune offfu-l cel mai deontologic. Respectiv ca cumva Basescu e la baza vinei de a avea asemenea fratie borfasa infipta in varfurile statului de drepturi…

    Iarasi oarecum corect, da nu e timp de analiza, deoarece si pentru ca fratia necesita liniste, solidaritate, recunoastere europeana daca se poate, ca tot e la moda si aproape demo…de unde rezulta cinstit ca ziaristii nostri s-au inselat cel mai cinstit: borfasu generic, ca sa nu spun direct borfasu modern, are si o umbra de noblete in cultura specializata pe exploatarea prostiei, pe cand tovarasii borfasi politicieni se identifica cel mai cinstit cu cooperativa agricola de productie primitiva a cucuruzului, barabulei revolutionare: adica paine si circ social la macsim, ca  sa infloreasca pana la nesimtire ielita feudal aristocratica dupe langa functia politica cea mai cinstita, ievident.

    Evidenta cu I in fata subliniaza caracterul indiscutabil al evenimentului cuprins de umanitatea duplicitara a  lui Iliescu , Illuministul national onnorific in viata inca; ca daca scapa nepedepsit de lege ne vom certa ca chiorii tot viitorul acestei natii, atata cat mai rezista dansa pe persoana nationala, sau la gramada ordonata proletar cel mai cinstit!

4 comentarii