Lunga vara fierbinte 2014

 •   - inceputul sfarsitului pentru unii, ghinionisti rutinati in varsta, acumulatura si experienta pana dincolo de macsim; Felix e cel mai reprezentativ fenomen al disparitiei dinozaurilor bolnavi ai politicii dambovitene, Nastase cel mai virulent expozant, Nicolescu-Nicusor C-cu cei mai obisnuiti perdanti dictati de viata demo. Adica vrem sau nu ne convine evolueaza spre inainte.

    Moare, sau e bagata cu capul la fund si cu pumnul catifelat intre dinti, o intreaga generatie de baroni-boieri-tovarasi nefinisata la timp din cauza de conjuncturareala democratica damboviteana: si-au cam trait traiul, ne-au cam mancat malaiul(inclusiv al celorlalti) si ne vor parasi intr-o procesiune demna de iepoca de aur a filmului mut. Mut de uimire si inechitate social socialistica precara, nicidecum paralel cu varful creatiei cinematografice a-n.

    Indiferent daca Felix va fi condamnat sau nu, puterea de influenta a varanului nu va mai fi recunoscuta decat in cercurile desuete ale puterii securistice consacrate; adica nu va mai fi bagat in seama decat de cativa nostalgici, irecuperabil declarati, ai totalitarismului patrihotesc comunistoid.

    Nastase poate iesi si maine din inchisoare, cu fanfare si trambite frumos colorate, pe bratele multimii indragostite de hotul cinstit si cult….degeaba; trecutul glorios si duduitor il ajunge din urma inuman de hotarat si cinstit normal: a furat o tara-ntreaga pana la nu stiu cate generatii si Domnia Sa ne impune recunostere. Posibil sa ramana cu averea nedecimata conjunctural, de justitie, de tovarasi, de avocati, etc, dar va fi la fel de influent ca si tovarasul executant Felix, chiar daca Insusi Domnia Sa a facut sa dudie economia, partidu, prostia si frica(de partid bineinteles) la cote inimaginabile.

    Tandemul tovarasilor judeteni, puternic si vocal sustinuti de premierul xero-copy, vine sa confirme, in sfarsit multumim lui Dumnezeu, inceputul sfarsitului pentru rebuturile, fosilele prezumat functionale, active si folositoare cacapitalismului dambovitesc. Practic se incheie ceea ce nu trebuia sa inceapa, daca puterea iluminata a tatucului onorific nu se grabea sa imparta natiunea romaneasca in boboreni, proletari, activisti si lichele. Da deh, mai bine mai tarziu decat deloc, ca de acest sfarsit absolut natural se vor bucura, cel mai mult si tot la gramada  - va asigur 99%, ceilalti castigatori ai ruletei rusesti, politicesc contemporana cu democratia orriginala.

   

    - sfarsitul inceputului pentru altii, mai tineri, mai hotarati si mai jmecheri la capitolul intelectualism dambovitean de ielita(adica elita definita pe cutumele absurdului meandrelor concretului Iliescian, I-ul de Identificare Ilicit cinstita). Definitorii pentru cei tineri sunt doar cateva personaje ca premieru copiuta, fostul ministru al fostelor mari proiecte socialistice de transport, purtatorul lor de cuvant si purtatorul lor de interese curate; ca la RO curata, curata cel mai cinstit in persoana vajnicei tovarase intelectuale nerecunoscute de Base.

    Asadar conducerea faunei tinere ii apartine premierului all in one, VVPonta viitorul presedinte nationalistic, de cooperative agricole de productii nemasurate la hectaru demo, patrihotz declarat si mandru la macsim de calitatile ienumarate si, accidental – va asigur, omise involuntar. Cele mai recente victorii ale premierului telegenic 112%(ca sa respect standardul unanimistic libi) se inscriu cinstit impotriva educatiei, impotriva contestatiei, impotriva legii basist nesimtitoare cu negustorii din partidu pesede; de bunul simt ancestral nu are rost sa amintesc, deoarece conflictul este de natura politica si penala(ca si parlamentu borfasilor recunoscuti) cinstita majoritar.

    Pentru locurile 2 si 3 se bat la scena deschisa tovarasii Sova si Mazare, fiecare cu si pe specialitate distincta; exista un conflict tovarasesc in stabilirea ierarhiei prioritizate partinic. Sova este exponentul clar al aristocratiei politice cinstite, pe cand Mazare se incapataneaza sa sustina oligarhia care inconjoara aristocratia socialistica pesede cea mai cinstita. Din adanc respect pentru tovarasimea rezultata las la indemana cititorului sa decida care e cel mai cel, peste celalalt, ca oricum acelasi dispretz social imbraca, fiecare pe persoana fizica a partidului stat.

    Ar mai fi de evidentiat personalitatile puternice ale tovarasilor Corlatean, Dragnea(ca inca nu-i scos total din joc), Andronescu, ietc; dar ne vom lovi de Dansii la ultimul capitol, al puterii rezultante, mai mult decat ne putem imagina daca iese Ponta presedinte: fiti convinsi ca va fi presedintele tutulol romanilor cinstiti si tovarasi cu exercitiul politic bugetofag, la macsim.

   

    - iar restul ramane cum stabileste puterea rezultanta de dupa lunga vara fierbinte din titlu; cinstit, gospodareste, pragmatic raportat la interesul de grup(gashka, uniune, tovarasie) opus cinstit celui national. Merita subliniata o situatie specifica latinitatii dambovitene orriginale: e posibil ca Ponta sa piarda rasunator sau sa castige rusinos, daca mai gasim taria sa rationam cu capul personal desprins de trupul eviscerat iemotional.

    In cazul in care pierde bombastic avem sansa sa stabilim, cat de cat la botul calului, de unde ar trebui sa plece conduita dreptei orientata impotriva stangii, astfel incat sa nu mai pierdem timp si resurse pretioase in exercitiul mediatic ieftin de a ne scoate ochii ca chiorii, dupa modelul de ce nu e TB model de civism absolut, de ce uraste sau iubeste acelasi TB, de ce isi sau nu-si da demisia TB, ros de ambitii mai orgolioase decat ale cinstitilor cititi de toata lumea la liber si fara dictionar ajutator.

    Deci putem imprima dreptei si presei un set minimal de reguli sub care sa nu coboare decat daca renunta la principiu: exista un melanj discretionar si pervers asumat la liber si aproape demo de ceea ce ar trebui sa fie o politica rationala de opozitie, respectiv o presa scapata de jugul iemotivitatii fierbinti. Bineninteles ca cultul vedetismului, vendetismului, manelei, partizanatului breakingnews nu va dispare, ci se va estompa, cat de cat firesc, la umbra ievidentei lipsite de Interpretare iemotionala la macsim.

    Daca va castiga Ponta, indiferent de iefuziune sau rusine, avem sansa reala de a ne reintalni pe alte meridiane, pe alte coordonate, sau pur si simplu la gramada asezonata cu foarte mult verde. Subiectul prezidentiabilitatii mitomane e deja prea mult, prea ca la tara, prea bun, pentru a nu lasa locul celor cu adevarat cei mai cinstiti si mandri rromanasi in viata, inca!

    Oricum subiectul cu Ponta presedinte a resetat credibilitatea nationala a RO in cadrul prezumat democratic international: avem sansa urata sa-i fortam pe aliatii occidentali sa ne recunoasca dreptul de a ramane inculti, saraci si racoriti tocmai pentru  ca e democratic, sic! Sansa care se poate deconta absolut personal pana la a 7-a spita umanoid procreata, sau dezvoltata conjunctural: raul triumfa linistit si cand opinia curata prefera sa taca…

2 comentarii
 • A.Cantemir
  A.Cantemir Mi-ar fi placut sa fi fost mai scurta,sa fie cunoscute podoabele mai repede.Nu pot suferi termenii"Mioritici" sau Damboviteni " Ce vona are Dambovita sau Mioara in prostia omeneasca ?
  11 iulie 2014 - Lui 1 ii place!
 • Neutron
  Neutron Finis coronat opus. Cand te basecu va fi ,din nou, coleg cu Nastase si Varanu la all inclusive romanii vor avea o incredere mult mai mare in justitie.
  12 iulie 2014 - Lui 1 ii place!