Intelepciunea damboviteana la apogeu

 •   S-a intamplat aseara inevitabilul: Ponta ne-a umplut de ridicol si de respect la macsim: Base e de vina si nu voi abdica de la lupta....sau sa va mint cum imi trece mie prin sufletel.

    Un adevarl si o rezolutie de o claritate cristalina, respectiv ca nu suntem adulti inca ca natiune, se contureaza cu forta cu care preferam minciuna si ne-nchinam la hoti; Ponta l-a acuzat in direct pe presedinte, ca tot boborul sa urmareasca pe viu cat de infantil si imatur ne conduce premierul cel mai cinstit: numai maine, sau poimaine, mai este inca premier, altfel se pregateste de fotoliul prezidential....pentru ca i-o cere baronu, i-o cere credinta si i-o impune boborul.

    A reusit sa demoleze mitul basist in numai cateva minute, comparativ cu munca titanica a unui exusele de intoxicare cinstita; a reusit sa arate la liber de ce poporul roman s-a divizat in bobor si basisti; a castigat pe drept dreptul de a fi recunoscut cel mai mare mincinos din viata socialistica a RO saracite pana dincolo de limite. Nici Ilici nu a punctat atat de apasat ce inseamna socialismul dambovitean cu fata umana.

    Dar asta este, cu el si cu ei ne mandrim, mergem, ca racul, inainte si ne intrebam cinstit cine e de apreciat in aceasta disputa tovaraseasca: Ponta ca minte cum respira, ministreasa finantelor bugetofage sufletista curat, ielita sociala si telectuala obosita deja de soarele estival, sau boborul profund nemultumit de prigoana presedintelui ? ca presedintele e vinovat doar ca ne arata ceea ce noi nu putem accepta.

    Pentru foarte multi dintre noi este inca o dilema cum mama dracului am ajuns atat de prost: i, iti, ituati fara sa doara, fara sa ne crape obrazul de rusine, ca ascunde un cap care se alimenteaza direct din burta.

   Pai hai sa reluam episodul demascarii badaraniei presedintelui impotriva ielitei culturale a hotului cel mai cinstit pana la ce s-a vazut si cu ochii inchisi......inutil nu-i asa ?

   Intre bobor si clasa conducatoare troneaza maiestuoasa clasa de arivisti cu pixul, cu titlul, cu dreptul recunoscut de a traduce prostilor cum ii fura si mint stapanii nesatui; care clasa sociala isi trage seva din aceeasi minciuna socialistica rostogolita la macsim: momentan asteapta sa vada cum pica adevarul mai suportabil, pentru ielita mitomanului, inograda boboreanului mandru de reducerea unor taxe.

    Umilitor, degradant si ieftin: toti presteaza si reactioneaza ca arsi la adresa lu Base, dar in fata lu Ponta telegenicul, se pierd in peisaj: dragi tovarasi activisti s-a intamplat neprevazutul care-l poate accidenta fatal pe Insusi presedintele Ponta....treziti-va si demonstrati natiunii rationale ca nu mai are nici o sansa in tara in care refuzi sa furi, sa minti, sa activezi cel mai cinstit.

    Niste televiziuni de tot rahatul, o mare de ziaristi la fel de dulci, o opinie publica ceva mai constienta in analiza: adevarul e ca tot omul simplu mai poate iesi in strada sa dea cu batu-n balta baronilor neconstitutionali, inca; ca liantul cultural dintre stapani si slugi s-a cam uscat la soare, asteapta vremuri mai bune sa reinventeze pixelul albastru si violetul cacaniu al banalei ei existente, musai, cilivizate.

    Rusine tutulol celor care tac, care manipuleaza si dupa aseara, care-si asteapta tainul neimplinirii din manuta stapanului generos... baaaaaaa tovarasi: daca chiar iese Ponta presedinte ve-ti merge pe sarma la cheie, cu n viteze inainte si nici una de repaos, pontistilor saraci pe persoana fizica ieftina!

4 comentarii
 • Neutron
  Neutron Nolticus ,dincolo de vorbele multe si incalcite crezi ca e bine sau nu ca guvernul a redus acum CAS -ul la angajator ?
  15 iulie 2014 - Lui 2 le place!
 • SC USL Felix SRL
  SC USL Felix SRL Neutron, plagiatorul mitoman se conduce după legea conservării varianta Lenin : „în natură nimic nu se câștigă, nimic nu se pierde, totul se risipește”. Ponta nu poate face nimic mai mult decât un boschetar aurolac format pe maidan.
  15 iulie 2014 - Lui 3 le place!
 • A.Cantemir
  A.Cantemir Cand doi se fac ca se cearta,viata nu mai e plictisitoare.Si la algebra pparca,minus cu minus da plus.Mai ales cand scrii cu capul,nu cu....adjectivul
  15 iulie 2014
 • dianatudor
  dianatudor Sunt unii prezenți de față, care dacă iese Ponta președinte, vor spune fericiți că li s-au întors vremurile bune din ´55..., ”Ce bine era prin ´55” , nu-i așa, când torționarii nimiceau elita valorilor românești în temnițele comuniste, ca să le facă loc l...  mai mult
  17 iulie 2014 - Lui 2 le place!