De ce se ineaca romanu, ca tiganu la mal!

 •   Aparent, mai avem putin si putem sa respiram linistiti: Basescu isi incheie mandatul, politicianu dambovitean traditional preia fraiele si natiunea se retrage linistita, la adapost. Urmeaza o noua zi care, sigur, va fi mai proasta ca prezenta, sau precedenta: ca asa am evoluat ca natiune presupus democratica. O atesta cifrele, o atesta datele, o atesta credinta toxica a useleului impotriva propriei natiuni: cine are inca cap, si-o boaba de ratiune sanatoasa, nu are nevoie de cifre, date, samd, ca credinta a ajuns deja majoritara.

    De fapt asa am inteles noi, ca natiune proaspat eliberata de Ilici, sa percepem democratia: sa furi, sa minti, sa inseli, sa complotezi impotriva interesului national pe motiv ca libertatea politicianului se intersecteaza cu cea a cetateanului, aproape natural; firesc si demonstrat de insasi realitatea infractionala de la varfurile statului socialist. Numai ca, cand paguba cetateanului se regaseste in totalitate in implinirea politicianului, libertatea nu mai este atat de prolifica democratiei politice si se impun masuri de corectie tovaraseasca get beget.

    Care corectie, orientabila oricum, este manipulata consecvent catre fenomenul cultural mioritic in voga: ura, revansa, invidia, distrugerea, bataia de joc, in dulcele curs al indemnului la implinirea nationala de dupa 90: sa moara vecinu sa-i iau IO capra. Asa a aparut si s-a dezvoltat desantat cultura proletara anti basista; cel mai usor de implementat boboreanului, care judeca la gramada cu stomacu si cu sufletu, cel mai usor de manipulat ca vizeaza un stomac gol umilit de un suflet plin(sau invers), cel mai usor de cultivat la gramada hectarului locuibil si asistabil.

    De fapt Base isi cam merita sorta cu varf si-ndesat: s-a gasit el sa arate cu degetul pe toti tovarasii ca fura; pueril de neconcludent, ca toata lumea stia dar de, daca vrei sa te afirmi in RO demo, musai sa te descurci in alianta cu Sistemul. Sistem din care a parvenit si Basescu pe persoana prezidentiala. Aici se poate observa, chiar si cu ochii inchisi, cel putin jumatate din dimensiunea urii decontata de deconspiratoru, chiar tradatoru marinel; cealalta jumatate este pur prefabricata ideologic si conjunctural in functie de cultura destinatarului asistabil, sau coruptibil.

    Dar sa trecem peste istorie si sa revenim la prezentu in care tiganu mioritic, poate fi si politician de succes, ne arata cum functioneaza Sistemul dambovitean de descurcareala nationala: cu grija, cu consecventa si cu cultivarea, pana la paroxism uneori, autosuficientei motivate partinitor: noi vrem sa furam cu legea-n brate si sa fraternizam cu fraiorii pennabili deja. De la Ponta in jos toti tovarasii pesedisti sunt convinsi ca furtu de la stat nu e furt deloc, din contra; in acelasi trend imagistic au aderat si liberalii lu Crin fara sa-i indemne altcineva distinct, instinctul persoanei fizice nesatule a fost mai mult decat suficient. Suficienta generos impartasita si de ceilalti tovarasi liberali, proaspat scapati de urgia lu Base si maternal ocrotiti, tot prin artificiu fesene pursange, de mamosenia lu Blaga.

    Asadar stimati tovarasi si activisti, ca restul nu mai conteaza decat electoral, avem de ales cinstit intre mostenirea toxica a lu Base, adica hotii sa raspunda pentru hotiile necinstite, si traditia mioritica impamantenita orriginal: daca nu esti cu noi esti impotriva noastra, respectiv cine nu se descurca(fura) nu conteaza! Observati ca incriminez doar hotiile necinstite, ca sa fiu in ton cu legea demo si umana pana la absurdul meandrelor concret…..deci ce urmeaza sa alegem sa ne reprezinte ?

    Pesedeu este arhicunoscut ca dusman al propriei natiuni rationale si active, deci cine voteaza socialismul e clar ca-l doare de natiune(a nu se confunda cu natiile) ca pe premieru copiuta de greaseala cu doctoratu; liberalismu modern are de recuperat un handicap enorm uselizat, daca ne raportam la ratiune si valoare, plus greaua mostenire a sefului adormila care nu renunta la visu prezidenatial nicicum; ceilalti liberali sunt atat de linititi, norocu lor e Blaga, ca s-au pierdut de interesul national ca sa-si pastreze interesul de casta. Faptul ca au fuzionat la gramada, ca sa se piarda din rezonanta liberalismului partizan cu furtu pesedist, ne confera logica noii drepte crestine in raport cu justitia sustinuta de Base: cumva si ei vor sa fure tot cu legea-n dintisori, ca ce poate fi mai inaltator decat adaparea direct de la robinetu bugetofag, in gasca si la gramada ordonata.

    Si ca sa se convinga, ei intre ei, ca nu se vor abate de la noua dreapta de langa stanga de la centru, ne ofera cele mai cinstite mostre de loialitate a spiritului bugetofag: unii intoneaza imnul de stat dupa ureche si sufletel, ceilalti ii taie dreptul la exprimare celei care chiar stie cum sta treaba cu dreapta in politica damboviteana; rezulta clar o dreapta crestina dupa modelul implementat, cu succesuri rasunatoare, de insasi bor SRL: voi existati doar sa ne simtim noi bine, la gramada din spatele institutiei care o mai fi fiind, ca e destul de multe, dupa cat de multe interese ne-au cuciurit spiritul, sufletu si credinta.

    Deci vrem sau nu ne place, avem de ales intre pesedeu traditional vopsit feudal socialistic si liberalismul aristocratic care uraste institutia responsabilitatii la nivel national; o ciorba demna de romanu asistat si coruptibil, o insulta aruncata in obrazul romanului care mai munceste, produce si gandeste! 

16 comentarii
 • b22
  b22 bine a spus invatatul rus..ca Religia este opium pt degradati si analfabeti!!
  29 iulie 2014 - Lui 6 le place!
 • dianatudor
  dianatudor Paula Che Guevara, adevărul întodeauna doare. De aceea este denigrat, hulit, scuipat, răstignit. În cazul pe care îl discutam, penibil este Ponta. Nu eu l-am pus să-și însușească munca altora pentru a se împăuna cu un titlu de doctor. Nu eu l-am pus să de...  mai mult
  29 iulie 2014 - Lui 3 le place!
 • anamariadincopac
  anamariadincopac :) Am inteles, sa traiti...;)
  Dar esti mult prea patimasa,
  doamna...Mult prea patimasa...
  Si...recunoaste cinstit :...  mai mult
  30 iulie 2014
 • dianatudor
  dianatudor ”Plagiatul si copiatul sunt minciuna si inselaciune, iar despre acestea, Dumnezeu spune: "Nu fauri minciuni impotriva fratelui tau, nici impotriva prietenului tau sa nu faci asa. Nu-ti ingadui nici o minciuna, caci din ea nu poate iesi nimic bun" (Sirah 7...  mai mult
  30 iulie 2014 - Lui 3 le place!