Ultima noapte de democratie, prima noapte de dictatura

 • Facutu-s-a!

  Candva, am trait intr-o Romanie democrata! Aduceti-va aminte cum a fost, caci s-a terminat! 

  Ce mentine o democratie ? Votul trebuie sa fie universal, egal, direct, si secret. Votul in aceste conditii asigura alternanta la putere, inlocuirea unei puteri care nu si-a facut treaba cu o alta.

  Votul nu mai este nici secret si nici direct. Noua lege a votului prin corespondenta prevede ca votul trebuie trimis in plic, alaturi de atestatul pentru exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot, cu cel putin 5 zile inainte de data alegerilor.

  Care atestat, "cuprinde şi declaraţia pe proprie răspundere a alegătorului privitoare la faptul că opţiunea sa electorală nu a fost influenţată" prin urmare identitatea alegatorului.

  Consecinte directe:

  1. Se vor cunoaste rezultatele dinainte ; mai mult decat atat, se va cunoaste optiunea electorala a fiecaruia, deci votul nu mai e secret.

  2. Voturile vor fi alterate in ambasadele Romaniei, practic voturile non-PDL vor fi aruncate in foc si inlocuite cu voturi PDL, plicurile vor fi resigilate si trimise mai departe in tara.

  Astfel , democratia muribunda a Romaniei, si-a dat duhul. Votul devine o simpla piesa de teatru ai carei actori suntem chiar noi si ai carei aplaudaci sunt statele UE, care se complac in a ignora ce se intampla pe o mica tarla din Europa de Est.

  Felicitari votantilor fara minte! Felicitari celor care au vrut o "mana forte" care sa-i "arda pe corupti" in 2004, si a celor care au "luptat cu comunismul" si au vrut "doar 300 de parlamentari" in 2009. Felicitari celor care s-au lasat ingenuncheati si au votat multiplu, de frica sefilor care le-au cerut poze cu votul. Felicitari celor care au votat multiplu cu nesimtire si disrespect fata de ceilalti romani. Felicitari tradatorilor din servicii si din sectiile de votare pentru falsurile din 2009! Felicitari celor care si-au vandut votul pe o punga, multumiti cu nimic! Oare cei 30 de arginti ai lui Iuda sa fi valorat mai putin decat pungile PDL? Nu-i asa ca pana si Iuda a fost mustrat de constiinta pentru ce a facut, iar voi, care ne vindeti vietile noastre, nici nu realizati ce faceti?

  Ce mentine o dictatura ? Frica. 

  Romanii au frica de multe lucruri, dar mai ales de a-si pierde locul de munca, amaratul de venit care-i tine cat de cat in viata. Dar nu e o frica adevarata. Nu e o frica de regim

  Dar n-a fost nevoie de Dictator sa se gandeasca la asta. A facut-o Cezar Preda, care nu mai putea dormi noaptea din cauza nepotrivirii Codului de Procedura Penala cu Legea privind organizarea si functionarea SRI. Era posibila o reintoarcere la Securitate! Prin urmare, de ce sa nu corectam Codul de Procedura Penala ca sa nu mai aiba inconsistente si sa eliminam o eroare ? Nu, corectam legea SRI astfel incat eroarea sa fie pusa in practica, iar ofiterii SRI sa poata deveni organe de cercetare penala "speciala", tot asa cum erau si ofiterii Securitatii. 

  Cezar Preda minte cand spune ca aceste organe de cercetare "speciala" nu se refera la civili.

  "Art. 238 Cod Procedura Penala : Extinderea cercetării penale

  Organul de cercetare penală, dacă constată fapte noi în sarcina învinuitului sau inculpatului ori împrejurări noi care pot duce la schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale ori s-a pus în mişcare acţiunea penală sau date cu privire la participarea şi a unei alte persoane la săvârşirea acelei fapte, este obligat să facă propuneri procurorului pentru extinderea cercetărilor penale sau schimbarea încadrării juridice. Propunerile se înaintează în cel mult 3 zile de la data constatării faptelor, împrejurărilor sau persoanelor noi. Procurorul va decide, prin ordonanţă, în cel mult 5 zile."

  Astfel, orice civil poate deveni subiect al cercetarii "speciale". Nici ororile Securitatii nu erau trecute in legislatia comunista (Cezar Preda recunostea cu seninatate ca a vazut prevederile si in Codul de Procedura Penala din 1968), nici viitoarele orori ale SRI nu vor fi trecute in legislatia basista.

  Dictatura, prezenta doar virtual, devine reala. Deja, ambele cai de schimbare a puterii sunt eliminate - prima, votul, prin falsificare, iar a doua, revolutia, prin reprimare preventiva.

  Ne vom teme... si pentru ce scriem pe net, poate si pentru ce scriem pe Skype sau Yahoo Messenger. Regimul a obtinut o arma legala impotriva tuturor inamicilor, mai ales acum ca inrautatirea conditiilor economice pentru anul viitor poate anunta miscari de strada si proteste mai organizate. Astfel, ofiterii SRI se vor implica in dezmembrarea oricaror organizatii civile care ar mai putea probleme regimului...

  Trebuie doar sa nu uitam ca inca nu au reusit sa defineasca legal infractiuni legate de activitatea politica. Dar se vor lua in consideratie toate incercarile de a crea miscari de strada. Probabil sindicatele vor fi in continuare luate in colimator, la nivel micro...acolo unde pot aparea mici elemente de organizare, caci este clar ca la nivel de conducere nu mai putem discuta de sindicate. 

  Felicitari Crin! Felicitari Ponta! Acum puteti sa va depuneti mandatul! In fine ati reusit performanta de a-i lasa sa extermine democratia! Asta pentru ca nu ati vrut sa aveti probleme in partide daca ati fi propus depunerea mandatului si greva parlamentara! Sa va fie rusine! Acum totul este egal cu 0! Si daca ati avea maine 95% din voturi, tot va veti opri la sub 50%.


  N.B. Legile nu au trecut de Senat si de Curtea Consitutionala (doar una a trecut de Senat). Dar cred ca probabilitatea ca cineva sa se mai opuna in CCR , si sa nu avem din nou un vot de 5 tradatori la 4 patrioti este ca si nula.

  Actiunea trebuie sa continue mai departe, la nivel european, prin lobby parlamentar si de presa. E singurul lucru care se mai poate face dupa ceasul al douasprezecelea. Asta daca pentru actorii cunoscutei comedii numite "Parlamentul European" o fi avand vreo importanta. Sa-ti fie rusine, Barosso, sa-ti fie rusine, Merkel, ca nu ati reusit sa faceti o Uniune Europeana adevarata, federala, macar sa fi avut Legislativ European adevarat in locul acestei mizerii care da rezolutii facultative! Si mai ales ca tineti ochii larg inchisi la ce se intampla pe tarlaua asta!

  Eu nu mai reusesc sa ma mai consider roman. Nu, am fost un emigrant fara voie din momentul in care m-am nascut. Patria mea este Europa, si am trait aici - inca nu am plecat definitiv - pe pamantul unor straini care nu au nimic in comun cu valorile mele europene, nu au nimic in comun cu umanitatea, cu decenta, cu adevarul! Cainosenia, ipocrizia si obedienta le sunt valori! Tupeul , banul si masina le sunt dumnezei! Eu vreau sa ajung acasa! 

1 comentariu
 • Lui Noua Republicatura ii place!
 • ioanaiiiiii
  ioanaiiiiii ai dreptate, dincolo de cei care l-au votat pe Basescu, dupa chipul si asemanarea lor , raman Ponta si opozitia care nu fac nimic sa impiedice distrugerea totala a tarii! Legea mai poate fi oprita in Senat, ar fi cazul sa se mobilizeze si sa faca multa pu...  mai mult
  6 noiembrie 2011