Interviu cu Aurora Constantin – castigatoarea bursei Google 201

 • Aurora Constantin, o profesoara de fizica din Romania ce isi da doctoratul la Universitatea din Glasgow, s-a numarat printre cele zece nume alese de Google sa primeasca burse destinate celor mai valorosi studenti cu dizabilitati care activeaza la universitati din UE, Elvetia si Israel.

  Stiridebine.ro are bucuria si onoarea de a fi comunicat cu doamna profesor Aurora Constantin la scurt timp dupa ce rezultatele bursei Google au fost anuntate si de a va oferi acest interviu in exclusivitate.

  Ce inseamna bursa Google pentru dumneavoastra?

  Este o confirmare a faptului ca munca mea de pina acum este apreciata si asta imi sporeste mult increderea in mine si ma ajuta sa merg mai departe. Inseamna apoi si o obligatie de a munci mai mult si a dovedi inca o data ca am meritat pe deplin sa fiu selectata. Din punct de vedere material bursa vine intr-un moment in care chiar aveam nevoie de bani, deci nici aspectul material nu este de neglijat. Dar cred ca cel mai important lucru este ca aceasta bursa va mai diminua reticenta cu care unii oameni privesc persoana cu handicap, sper.

  Sper de asemenea ca aceasta bursa sa imi deschida calea unei cariere de cercetare. Pe viitor, bursa Google va fi un punct forte in resume-ul meu. M-as bucura ca exemplul Google sa fie urmat si de alte companii prestigioase, contribuind astfel la inlaturarea mentalitatii retrograde fata de  persoanele cu dizabilitati.

  De unde ati aflat ca ati obtinut bursa?

  A fost un moment oarecum nostim. Imi verificam e-mailul, pentru ca asteptam un mesaj de la profesorul ce imi conduce doctoratul, cand am descoperit un mesaj de felicitare de pe Facebook, din partea ziaristului Razvan Zlavog. Am fost convinsa ca este o confuzie, pentru ca asteptam rezultatele in aprilie. Eram chiar putin deranjata de ceea ce consideram eu ca este o eroare jurnalistica. Nici nu mi-a trecut prin minte la inceput ca poate fi adevarat. Apoi am mai citit un mesaj si inca unul de la alti ziaristi. Nu intelegeam ce se intampla, desi inima mea incepuse sa  o ia la galop. Atunci am zis ca trebuie sa verific site-ul oficial. Bucuria a fost extrem de mare cand mi-am gasit numele pe lista celor selectati pentru bursa.

  vezi tot pe www.stiridebine.ro/interviu-cu-aurora-constantin

0 comentarii