Discuri de frana Iveco si ce trebuie sa stii

 • Discurile de frana pentru masinile Iveco 

  Discurile de frana Iveco, dupa cum le spune si numele, au forma unui disc. Aceste piese auto sunt foarte importante pentru functionarea corecta a sistemului de frana al unei masini.

  Discurile de frana Iveco, din ce material sunt facute

  Frana este cel mai important sistem de securitate al masinii, indiferent daca este Iveco, Mercedes, BMW, Dacia, Renault sau daca vorbim despre un camion ori despre un autocar.

  Discurile de frana Iveco sunt proiectate din materiale rezistente, astfel incat au un grad de uzura ridicat. Acestea trebuie pastrate in stare perfecta de functionare, astfel incat sa nu existe probleme in ceea ce priveste functionarea sistemului de frana. Aceste discuri nu trebuie sa fie uzate, pentru ca frana sa functioneze in parametri normali. Daca discurile de frana Iveco sunt mai uzate pe o parte decat pe cealalta, poate creste riscul de derapaj.

  Discurile de frana Iveco nu trebuie sa fie uzate

  Discurile de frana Iveco se numara printre piesele supuse celor mai extreme uzuri si nu trebuie ca gradul de uzura sa fie depasit. Este cel indicat ca acestea sa fie originale, caci au cea mai buna durata de viata. Compozitia materialului, greutatea si grosimea discurilor variaza in functie de modelul motorului. Acestea sunt silentioase si ajuta masina sa functioneze lin.

  Discul de frana se poate strica din cauza mai multor factori, dar o mare influenta in acest sens o are starea drumurilor pe care circuli cu autovehiculul. Este important sa fie respectate instructiunile de folosire, dar si ca aceste discuri de frana Iveco sa fie schimbate de fiecare data cand este nevoie. Astfel, vei evita orice incidente care pot aparea din cauza defectarii acestor piese auto.

  Cel mai bine este ca acestea sa fie inlocuite cu piese noi noute si originale. Insa discurile de frana pot fi cumparate si de la dezmembrari auto. Piesele de la dezmemebrari auto se numara printre componentele de autovehicule care sunt foarte bine verificate inainte de a fi puse in vanzare, pentru evitarea oricaror situatii neplacute.

0 comentarii