Ce avantaje ofera arhivarea electronica

 • Inainte de a vorbi despre arhivarea electronica trebuie in primul rand sa ne lamurim ce inseamna acest proces. Pornind de la o definitie simpla, aflam ca arhivarea electronica reprezinta un proces informatic ce porteaza arhivele unei companii intr-un format digital. Si pentru ca traim intr-o epoca digitala, arhivarea electronica a devenit obligatorie pentru toate firmele.

  Avantajele arhivarii electronice

  ce avantaje ofera arhivarea electronicaArhivarea electronica ofera numeroase avantaje fata de arhivarea fizica. In primul rand documentele pe suport fizic ocupa un loc semnificativ, spatiul putand fi o problema serioasa in aceasta privinta. Plus ca se pierde foarte mult timp atunci cand se cauta un anumit document intr-o arhiva fizica. Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii, angajatii pierd cam 30% din timpul petrecut la serviciu cautand diferite documente prin arhiva. Tocmai din aceste motive arhivarea electronica a documentelor este atat de importanta, fiind primordiala pentru multe firme.

  Care este scopul unui sistem de arhivare electronica?

  Scopul unui sistem de arhivare electronica este acela de a clasifica si gestiona cu succe informatiile existente intr-o companie Vorbim aici, bineinteles, de tot volumul de informatii dintr-o companie. De asemenea trebuie mentionat si faptul ca arhivarea electeronica inlesneste schimbul de informatii intre departamentele unei companii sau schimbul de informatii dintre companii si clienti.

   

  Prin arhivarea electronica se economiseste in primul rand spatiu, spatiul care poate fi vital pentru o firma. Si prin economisirea de spatiu se economisesc si foarte multi bani fiindca spatial respectiv poate fi folosit in alte scopuri.

  Cum se realizeaza arhivarea electronica

  Pentru ca documentele firmei dvs sa fie arhivate in format electronic, trebuie sa apelati la o firma de profil. O astfel de firma este si stefadina.ro, o firma din Bucuresti ce ofera servicii si solutii de arhivare electronica la preturi competitive.

0 comentarii