Am aflat aceste lucruri, de la oameni care chiar au trait "evenimentele"...Despre soarta romanilor din Basarabia, de la socrul meu, care a fost nevoit sa se refugieze...Despre razboi, si toate nenorocirile, de la taticul meu - ranit la Odessa...iar despre inchisorile staliniste, de la sotul meu...Deosebirea dintre "dizidentii" de conjunctura si cei adevarati - este...flagranta...De-asta nu suport "lozincarii", ..S-au inmultit "anticomunistii", dupa 1989, ceva de speriat... (Multumesc pt.recomandare) ;)
In 1958 am fost in tabara la Navodari. Intr-o zi ne jucam in fundul canalului vechi( atunci inca nu am stiut) inceput de Gh Dej. Bineinteles ca faceam galagie. La un moment dat a venit la noi un batranel si ne-a rugat sa nu ne mai jucam acola fiind locul unde au fost ingropati mai multi oameni care au murit in timpul saparii canalului. Ne-a povestit mult. Am aflat, printer mule alte grozavii, ca de fapt noi sintem cazati in baracile detinutilor care au lucrat la canal. De atunci urasc comunismul.