![]() |
Data postarii: 17.07.2014 10:01
de ce au nevoie procurorii sa aresteze parlamentarii inainte de a se dovedi vinovatia acestora?
Abuzul de a aresta un om nevinovat (parlamentar sau alt fel) nu trebuie sa-l plateasca nimeni? Raspunsul la intrebarea asta este dat de tine, jedi_fighter...
|
![]() |
Data postarii: 16.07.2014 07:56
or:
"atingere echilibrului social firesc, prin afectarea mediului de afaceri ce presupune exercitarea relatiilor comerciale cu buna credinta,".
"Atingerea echilibrului social firesc" intr-un sistem fizic duce la entropie maxima (dezordine totala).
Sau ar trebui folosita o alta exprimare, care ...(afiseaza tot comentariul)sa arate mai putina imaturitate.
Fapta de constrangere a lui Voiculescu trebuie pedepsita, dar nu cu o astfel de motivare...(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 10.07.2014 17:47
Completez cu felul meu de a vedea lucrurile:
Invatamantul este de 2 feluri: 1) invatarea pe de rost si 2) progresul cunostintelor in scopul realizarii unei sarcini prin intelegerea etapelor necesare. Imi dau seama ca punctul 2 se poate realiza foarte simplu generalizand punctul 1, adica sa se memo...(afiseaza tot comentariul)reze pe de rost si etapele si scopul final. Dascalii adevarati ii fac pe copii sa parcurga punctul 2 prin intelegere. Ceilalti dascali, care de fapt nu inteleg punctul 2, aplica metoda invatarii pe de rost (punctul 1).
Problema metodei de la punctul 1 (care de fapt respecta programa) este ca ii obliga pe elevi sa invete pe de rost etapele si scopul final inabusind logica. Nu se incearca raspunsul la "de ce avem nevoie pentru a ajunge la scopul final?" ci se aplica o atitudine de forta care zice "invata asta, invata asta pentru ca asa-i in programa scolara", fara sa prezinte de dinante programa scolara. Eu imi aduc aminte de atitudinea profesorilor din scoala, liceu si chiar din facultate, care la majoritatea intrebarilor raspundeau "Inca nu am ajuns cu materia acolo. Nu mai intrebati inainte de a va preda!". Am avut noroc de un profesor la facultate care ne-a spus: "Stiti despre ce o sa fie cursul urmator. Studiati acasa manualul si alte materiale si intrebati ce vi se pare ca nu ati inteles". Dar a fost unul singur care a spus clar metoda asta de invatare.
Majortiatea profesorilor testeaza cunostintele elevilor comparand raspunsurile cu manualul predat, pretinzand metoda punctului 1. Nu exista teste tip grila care sa solicite logica elevilor. Imi aduc aminte si acuma cu neplacere de limba romana, materie la care ni se cerea sa reproducem cat mai exact niste comentarii halucinante inventate de profesori universitari, care nu aveau nici o logica. Cartile de istorie aveau fraze de 10 randuri, cu multe cuvinte sforaitoare, care nu spuneau mai nimic. Si alte atatea exemple...
Am scris despre felul in care vad eu invatamantul. Nu stiu cum pot fi motivati copiii, avand in vedere ca de fapt fiecare copil este diferit. Nu se poate cere de la toti sa avanseze in acelasi ritm si de multe ori stilul de predare de la punctul 1 asigura un progres mai uniform decat cel de la punctul 2. Dar calitatea este sigur de partea punctului 2. Cine-i poate face constienti pe profesori de asta?(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 09.07.2014 09:48
(chiar daca nu mi-a fost adresata mie):
- un candidat independent nu are sanse reale in lupta cu partidele. Votantii angrenati in lupta politica sunt mult mai numerosi decat cei neutri. Eu de exemplu sunt hotarat (pentru moment cel putin) sa nu ma duc la vot.
- Ce folos are tara de pe urma unui p...(afiseaza tot comentariul)resedinte independent, cand puterile prezidentiale sunt atat de limitate? Am tot pus intrebarea "Care sunt atributiile prezidentiale care ii confera Presedintelui titlul de Seful Statului?"(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 08.07.2014 12:58
unora (adica a securistilor), membrii PCR sunt total nevinovati sa inteleg... Securistii or fi fost stat in stat, ca Vaticanul, sa inteleg... Cine lua deciziile care conduceau tara? Securistii sau membrii de partid? Adica nemultumirea profunda a populatiei din Romania nu a fost din cauza situatiei c...(afiseaza tot comentariul)iudate in care se aflau romanii, rezultatul de fapt al conducerii Partidului???? M-as bucura sa-mi raspunda si Ambigua la intrebarile astea!(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 07.07.2014 09:55
ce-am inceput-o saptamanile trecute.
Incep prin a-ti spune diferenta de vederi dintre noi prinvind relativitatea binelui si raului. Tu zici:"Raul nu este relativ, sau dependent de unghiul din care privesti." Este o intreaga filozofie, pe care vad ca refuzi sa o privesti in ansamblu. Existenta hoti...(afiseaza tot comentariul)lor este rea pentru oamenii cinstiti, dar este buna pentru hoti (ei insisi) si pentru politisti (se justifica existenta politistilor). Inmormantarile sunt rele pentru familia celui decedat (in cele mai multe cazuri), dar sunt bune pentru popi si gropari. Deci acelasi lucru, intr-un sistem (chiar dictatura fiind - tot sistem este), ce-i rau pentru cineva este bine pentru altcineva. Nu toate sistemele sunt identice, dar relativitatea binelui si raului este la fel de relativa, indiferent de sistem. Deci raul de care vorbesti ca nu-i relativ este de fapt absolut pentru un individ, nu petrru un sistem.
Cele 2 atributii cheie sunt de fapt una singura: numeste oameni in justitie. Numirea premierului se face de fapt de Parlament, presedintele fiind "mediator" intre partide si neputand sa faca ce vrea.
Spuneti:"Masa de membri PCR nu e vinovata ca a luptat pentru supravietuire, dar securistii si turnatorii stiau perfect ce fac, de aceea trebuie sa plateasca pentru crimele lor." si "Cunosc foarte bine mecanismele unei dictaturi." Cati membri de partid s-au ridicat in sedinte sa spuna ca Securitatea abuzeaza de putere, pentru a justifica "lupta pentru supravietuire"? Adica tacerea unora este justificata, doar abuzurile altora nu sunt justificate? Daca sefii cei mari de la Partid au luat de buna rapoartele Securitatii si sedintele de partid, de unde reiesea ca toti sunt fericiti? Adica minciuna care ne-a adus unde suntem este scuzabila pentru unii "ca luptau pentru supravietuire" si condamnabila pentru altii "ca respectau ordine"? Sa inteleg ca daca ati fi judecatoare, i-ati gratia pe toti hotii care fura pentru supravietuire, iar cei care si talharesc cu omor sunt la fel scuzabili ca au mai multi copii acasa???(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 07.07.2014 06:47
La comentariul dumneavoastra de la ora 21:47 (cu care sunt de acord in aproape 100%) as vrea sa-mi spun si eu parerea:
- sustinatorii basisti (printre care m-am numarat si eu) vad in ce-ati scris un atac direct asupra ideii fundamentale ale PMP (care s-a transformat din "cinste si corectitudine" in...(afiseaza tot comentariul) "grupati in jurul lui Basescu"). Sper ca postarea asta a mea sa le deschida putin mintea si sa nu priveasca ce-ati scris ca fiind atac, ci ca fiind parerea deschisa a unui alegator roman.
- Diferenta (cam singura diferenta) este ca mie nu-mi place de Adrian Papahagi. Nu spun acuma motivele pentru ca nu de inca un atac este nevoie.
- Imi pare rau ca in lupta pentru imagine publica, membrii PMP uita de nevoile de baza ale alegatorilor. Ati zis de Theodor Baconski si eu l-am confundat cu Theodor Paleologu: primul mi se pare un luptator pentru imagine, al doilea mi se pare o minte deschisa. Nu inteleg de ce nu-i presedinte Paleologu... Oare din cauza ca nu pune morcovi atarnati cu ață in fata magarului flamand pentru a-l face sa mearga mai cu spor?(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 06.07.2014 19:57
Cum vedeti rolul Presedintelui României conform Constitutiei si Legilor actuale?
Va intreb asta pentru ca vad peste tot luari de pozitie in care se spune ca Presedintele va face si va drege, dar tot ce citesc eu ca si Rol al Presedintelui din Constitutie este foarte limitat. Nu intrebam daca nu v...(afiseaza tot comentariul)edeam in textul Dvs. "Dulce e gustul presedintiei,..." Va multumesc.(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 05.07.2014 09:28
Aflu de la candidatii astia la prezidentiale ca Presedintele are tot felul de roluri, nicaieri scrise in Constitutie.
|
![]() |
Data postarii: 03.07.2014 23:52
Adica total lipsita de maturitate. Cei 7 milioane de votanti trebuiau sa fie luati in seama numai daca deveneau violenti? Asta urmariti prin astfelde raspunsuri? "si 11 milioane n-au spus asta"... Poate era mai bine sa scrieti la inceputul articolului: "Articol de partid" si sa semneze PMP, nu s-v.
|
![]() |
Data postarii: 03.07.2014 23:24
situatia.
Si eu sunt de acord cu ce spuneti in titlu. Si cu continutul in cea mai mare parte.
Dar afirmatia: "Nu s-au produs manifestatii cu acea ocazie, dovada ca cetatenii au inteles miza masurilor luate."... Au fost peste 7 milioane care au dat vot de blam presedintelui...
Inchei printr-un ...(afiseaza tot comentariul)alt citat din dumneavoastra:"Totul s-a transformat in demagogie si politicianism de proasta factura."(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 03.07.2014 23:12
Mi-ati pus mai multe intrebari. Incerc sa raspund la ele asa cum vad eu lucrurile.
"Si de ar fi super-competenti, la ce bun aceasta super-competenta, daca e pusa in slujba raului, in folos propriu sau de gasca, nu si a binelui si a tarii in general?"
- mi se pare ca Binele si Raul le vedeti gresi...(afiseaza tot comentariul)t. Intr-un sistem, ce este bine pentru cineva este rau pentru altcineva, si reciproca.
- tara nu este un fel de gasca? Chiar daca va socheaza aceasta comparatie, mie nu mi se pare ca eu as fi diferit de occidentali sau de hulitii rusi decat prin amprenta "român".
"Daca am fost ingaduitori cu ei si nu i-am pus sa plateasca pentru crimele lor, macar sa nu le mai vedem fata in politica si la conducerea statului, ca economic au pus deja mana pe tot ce se putea pune. Niciun socialist sau comunist de frunte, fost sau actual, nu e sarac, dimpotriva, e putred de bogat si are un trai de vis pe spatele amaratilor, carora le suge si sangele, la figurat, fireste! Contraziceti-ma, daca puteti!"
- Aici mi se pare ca vorbiti de socialisti si comunisti. Cine din cadrele de conducere ale tarii si care nu au fugit in Occident, nu au fost membri PCR? Vreti sa spuneti ca toti au fost rai pentru simplul fapt ca au fost PCR-isti? Judecati-i pe cei care au fost rai pentru ce au facut, nu pentru ca au apartinut clasei conducatoare!
- Ma socheaza cuvantarea dumneavoastra de aici, care-i trasa parca la indigo dupa cuvantarile PCR-istilor (adica a celor pe care-i huliti).
"Te intreb, tu ai incredinta casa, afacerile si tot ce ai, unui hot sau unui criminal, sa ti le administreze, pe motiv ca e competent? Un om cinstit si competent, nu e de preferat?"
- Eu, dupa felul meu de a fi, prefer sa-mi administrez singur ce-ati enumerat mai sus. Nici hot, nici cinstit. Daca sunt ale mele. Bunurile comune (daca am si eu parte) prefer sa fie administrate de cineva bine intentionat fata de ce are in administrare si foarte competent. Greu de facut generalizari. Eu de exemplu, la ultimele alegeri de primar, am votat cu Boc si nu cu Nicoara (gandindu-ma cam ca si dvs.).
"Crezi ca vorbim de discriminare si de categorii sociale impotriva carora luptam?"
- Asta ce-i: "Niciun socialist sau comunist de frunte, fost sau actual, nu e sarac, dimpotriva,..."
"Nu luptam impotriva lor,..." "In cazul securistilor si colaboratorilor lor, carantina trebuie sa fie pana inchid ochii, la cat rau au facut."
- Tocmai ca mie mi se pare ca luptati. Uitati-va la paragraful de mai sus. De fapt asa-i, nu luptati impotriva unei clase bine definite, ci folositi ceva nedefinit (cand securisti si colaboratori, cand comunisti si socialisti).
Daca simtiti nevoia de argumentare mai ampla, email-ul meu pe care-l folosesc pentru Ziare.com este princehansolo@gmail.com(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 01.07.2014 12:33
"O constructie noua trebuie sa aiba fundamente clare, o temelie solida, cinstita si adevarata." Imi puteti spune care sunt competentele politicienilor nostri (indiferent daca sunt in parlament sau nu) privind viata economica? Cate legi sunt votate de incompetenti care daca sunt rugati sa-si justific...(afiseaza tot comentariul)e votul spun "eu nu sunt specialist, intrebati specialistii!"?(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 01.07.2014 12:13
"Un magistrat nu are voie sa se pronunte asupra dosarelor care sunt in curs de judecare. Sa raspunda ca oricare dintre noi".
De comentat dupa parerea mea "Sa raspunda ca oricare dintre noi". :)
|
![]() |
Data postarii: 01.07.2014 10:58
Va spun cum vad eu lucrurile: PCR a fost factorul de decizie in Romania Socialista. Securitatea a fost unul din intrumentele Statului pentru paza, dar deciziile le luau politicienii. Au fost niste legi care s-au respectat sau nu.
Dumneavoastra doriti sa creeati categorii sociale impotriva carora s...(afiseaza tot comentariul)a luptati? Mie mi se pare ca doriti sa creeati un baubau (categorie sociala discriminata=colaboratori ai Secu) ca sa va justificati "lupta cinstita". Fiti cinstita si luptati impotriva necinstei, nu impotriva competentelor! Consecintele blocarii competentelor din cauza discriminarii se pot vedea in viata noastra de zi cu zi. Coruptia din zilele noastre nu este din cauza colaboratorilor secu, ci din cauza minciunii, abuzurilor in functie si traficului de influenta! Cereti pedepsirea adevaratilor vinovati, nu a celor inventati!(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 01.07.2014 10:31
http://www.lemonde.fr/politique/article/2014/07/01/nicolas-sarkozy-interroge-au-siege-de-la-pj-de-nanterre_4448380_823448.html
|
![]() |
Data postarii: 30.06.2014 18:18
In cazul Mircea Diaconu? Numirea ministrilor este parafata de Presedintele tarii, nu-i asa? Nu stia ca Diaconu este incompatibil sa fie ministru si director de teatru? De ce l-a acceptat? Asta nu-i coruptie? Ponta de ce nu-i judecat si el pentru incalcarea legii, in cazul lui Diaconu? Adica Mona Piv...(afiseaza tot comentariul)niceru a treuit sa-si dea demisia din CSM sa poata fi mintra la justitie, dar Diaconu nu?(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 30.06.2014 18:13
Iti spun de exemplu cum se desfasoara activitatea la sediul lui Norica Nicolai, care este si filiala locala PNL: intr-o luni dimineata, pe la ora 10:30-11:00 am ajuns sa trec pe langa el. Eram curios ce programe concrete au pentru tara, conform doctrinei liberale si cum le implementeaza. Era inchis ...(afiseaza tot comentariul)si nu era nimeni, fara nici un orar scris pe usa, dar cu o cutie imensa pentru posta. Probabil pentru cei care vor sa-si spuna pasurile, iar dimensiunea ei mi-a spus ca cineva trece din ani in pasti sa o goleasca.(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 30.06.2014 14:58
sa explice rolul cratimei in secventa "cate-o hartie", ca eu as fi adaugat sa fie exercitiul complet sa explice lipsa cratimei in secventa "nicio hartie".
|
![]() |
Data postarii: 30.06.2014 14:49
se dezice PNL? Ca tot aud de tradari (parca alianta cu PSD a fost ceva normal). Sper ca cel care-mi spune care este doctrina sa-mi spuna si ce planuri are pentru a o indeplini, ca am vazut in ultimii 25 de ani numai sindicalisti care ajunsi la putere se comportau tot ca in opozitie.
|
Motto: NecompletatStatisticiInformatii personale
|
Te completez. jedi_fighter, cu intrebarea:
Postat 17 iulie 2014
de ce au nevoie procurorii sa aresteze parlamentarii inainte de a se dovedi vinovatia acestora?
Abuzul de a aresta un om nevinovat (parlamentar sau alt fel) nu trebuie sa-l plateasca nimeni? Raspunsul la intrebarea asta este dat de tine, jedi_fighter...
la Stire: Presedintele CSM crede ca parlamentarii nu ar trebui sa se bucure de imunitate fata de lege
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, este de parere ca parlamentarii nu ar trebui sa se bucure de niciun fel de imunitate, pentru ca nu putem fi "mai egali si mai putini egali" in fata legii.
Intr-un interviu acordat Agerp...
Citatul de mai jos arata pozitia imatura, inconstienta a judecatoril
Postat 16 iulie 2014
or:
"atingere echilibrului social firesc, prin afectarea mediului de afaceri ce presupune exercitarea relatiilor comerciale cu buna credinta,".
"Atingerea echilibrului social firesc" intr-un sistem fizic duce la entropie maxima (dezordine totala).
Sau ar trebui folosita o alta exprimare, care ...
la Stire: De ce nu a scapat Voiculescu de controlul judiciar - motivarea instantei
Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, care au mentinut masura controlului judiciar in dosarul de santaj al lui Dan Voiculescu, au motivat, marti, de ce au luat aceasta decizie.
Tribunalul Bucuresti a respins saptamana trecuta solicitarea lui Voicules...
Domnule Dragoteanu, sunt de acord cu ce spuneti in articol.
Postat 10 iulie 2014
Completez cu felul meu de a vedea lucrurile:
Invatamantul este de 2 feluri: 1) invatarea pe de rost si 2) progresul cunostintelor in scopul realizarii unei sarcini prin intelegerea etapelor necesare. Imi dau seama ca punctul 2 se poate realiza foarte simplu generalizand punctul 1, adica sa se memo...
la Stire: Invitatii Ziare.com Dragos Dragoteanu: Cereti-le iertare elevilor!
Imi aduc aminte cum se invata la lumanare, 2-3 ore pe zi, pe vremea lui Ceausescu.
Multi analisti si "eminente" cenusii din educatie considera ca majoritatea elevilor de liceu sunt debusolati sau nepregatiti. Nimic mai gresit! Neaveniti sunt cei care e...
Neutron, iti spun parerile mele la intrebarea ta
Postat 9 iulie 2014
(chiar daca nu mi-a fost adresata mie):
- un candidat independent nu are sanse reale in lupta cu partidele. Votantii angrenati in lupta politica sunt mult mai numerosi decat cei neutri. Eu de exemplu sunt hotarat (pentru moment cel putin) sa nu ma duc la vot.
- Ce folos are tara de pe urma unui p...
la Stire: Nu Elena Udrea e de vina
Din ceea ce a fost PMP la momentul aparitiei sale a disparut exact partea reformatoare. Adrian Papahagi a plecat, Teodor Baconschi a plecat, Daniel Funeriu e marginalizat si nu stiu cat va mai sta.
Mai sunt si alti entuziasti ai inceputului, mai putin ...
Domnule sevastian, adica comunismul a fost rau numai din cauza
Postat 8 iulie 2014
unora (adica a securistilor), membrii PCR sunt total nevinovati sa inteleg... Securistii or fi fost stat in stat, ca Vaticanul, sa inteleg... Cine lua deciziile care conduceau tara? Securistii sau membrii de partid? Adica nemultumirea profunda a populatiei din Romania nu a fost din cauza situatiei c...
la Stire: Voiculescu, iar la politie. De ce facut-o comunista pe Macovei: Si ce, n-a fost? Suntem amandoi! (Video)
La Tribunalul Bucuresti se judeca, marti, contestata depusa de Dan Voiculescu la masura controlului judiciar dispusa joi de procurorii DNA in dosarul in care fondatorul PC este acuzat ca a santajat trei oameni de afaceri, printre care si Nelu Iordache.
...
Arata singurul raspuns la acest comentariu