![]() |
Data postarii: 22.12.2014 10:19
In Romania un subinginer sau un sofer de taxi castiga mai mult decat un inginer. Promovarea pseudovalorilor a inceput in anii 90 la indemnul americanilor de la FMI, cand de la conducerea institutiilor au fost inlaturati specialistii si promovati oameni politici fara nici un fel de pregatire. Acest l...(afiseaza tot comentariul)ucru s-a extins la intreaga societate, coruptia si nepotismul de astazi fiind efectul acelor masuri. Si astazi companiile occidentale prefera sa numeasca tot pseudovalori in functiile de conducere. Rezultatele s-au vazut in falimentul intregii economii romanesti, ajungandu-se de la o crestere ecomomica de 15% pe an in anii 1990 la una de 1-2% astazi.(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 17.12.2014 08:43
In tarile occidentale, preturile produselor sunt un raport din venit. O rata la un apartament 10% din venit, la un automobil la fel, un televizor tot 10%. In tara noastra, rata la un apartament este 100% din salariu, la un televizor 200%, iar la un automobil 50%. Puterea de cumparare scazuta inseamn...(afiseaza tot comentariul)a saracie si a condus la 5 milioane de emigranti. Inainte de 1989, cresterea economica a tuturor tarilor membre in Tratatul de la Varsovia era de 10-15% pe an, insemnand ca un roman ar fi avut in prezent un salariu de 2000 de dolari. Acum toate aceste tari au deficit, diferenta dintre exporturi si importuri fiind in minus de cateva miliarde de euro anual, ceea ce inseamna o saracire anuala cu 1-2%. Cat de profitabila a fost aderarea tuturor acestor state, inclusiv Romania, la UE, atata timp cat ne-au fost si ne sunt servite povesti despre traiul bun si drepturile din democratie, pe cand acest trai bun este doar in occident, iar noi contribuim la acesta?(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 17.12.2014 07:40
Majoritate alegatorilor lui Iohannis au fost tineri, cu asteptari pentru o viata mai buna. In prezent, tinerii sunt obligati sa plateasca pensii, de multe ori speciale, dar si chirii extrem de mari tot actualilor pensionari, care sunt proprietari. Din pacate guvernul creste artificial pretul locuint...(afiseaza tot comentariul)elor prin garantarea unui pret extrem de mare a locuintelor prin programul Prima casa. Raportat la puterea de cumparare a unui tanar, majoritatea populatiei castigand 1000 de lei/luna, iar rata la un apartament fiind tot atat, pretul este extrem de mare. Rezultatele acestor preturi mari la locuinte s-au vazut in rata migratiei, peste 5 milioane de tineri fiind fortati sa emigreze. Un pret real al locuintelor, raportat la puterea de cumparare, ar fi la fel ca in Germania, de 10% din salariu, respectiv de 10 ori mai mic in Romania de cat este in prezent.(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 12.12.2014 09:55
Graul romanesc care este vandut la preturi extrem de mici, de 1 leu/kg la fel ca si medicamentele ieftine romanesti pot lua calea Africii, unde milioane de copii sunt flamanzi, la schimb cu bogatele resurse minerale dar si a lemnului de acolo. Lemnul poate fi utilizat pentru mobila, in loc de rumegu...(afiseaza tot comentariul)sul presat folosit in prezent. Aurul, diamantele dar si celelalte resurse pot fi folosite in dezvoltarea promisa de Domnul Ponta a industriei dar si pentru garantarea monedei nationale, care ar fi garantata astfel prin aur si diamante, nu prin avioane si tancuri cum sunt dolarul si euro.(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 12.12.2014 08:18
Dar atunci tributul era de cateva sute de tineri si cateva carute cu aur, nu jumatate din tinerii din Romania si tot aurul si celelalte resurse.
|
![]() |
Data postarii: 30.11.2014 06:27
Ar trebui sa aduca venituri si statului roman daca sunt folositi muncitorii romani in alte state. Cetatenia romana aduce o serie de drepturi, cum este cel la vot, dar ar trebui sa aduca si o serie de obligatii. Noi romanii din tara platim taxe foarte mari, in vreme ce romanii din strainatate au acel...(afiseaza tot comentariul)easi drepturi ale cetateniei fara sa aiba nicio obligatie de plata. Statul roman a investit foarte multi bani in educatie, asigurari de sanatate, pentru romanii care au plecat din tara, fara sa aiba nici un beneficiu ulterior, banii cheltuiti trebuind sa fie suportati de noi, cei ramasi in tara. Nu ar fi normal ca, avand in vedere piata comuna de munca din UE, taxele platite de firmele care angajeaza cetateni romani sa revina statului roman, atata timp cat persoanele care lucreaza au cetatenie romana? Daca o firma investeste o suma de bani intr-o afacere, si-o recupereaza ulterior. De ce este statul nostru "pacalit" de celelalte state UE mai bogate?(revenire la forma initiala)
|
Pro american sau nu
- comentariu la
Agonia antiamericana a PSD
|
|
![]() |
Data postarii: 29.11.2014 07:52
Timp de 10 ani de contributii la stat, un cetatean plateste 600 de lei lunar, ceea ce inseamna 60.000 lei. Cand ajunge somer primeste 400 lei lunar timp de 9 luni adica 3600 lei. Daca un cetatean ar fi depus banii la banca, ar fi avut un venit lunar de 6000 de lei, nu de 400. Unde este diferenta, la...(afiseaza tot comentariul) salariile si pensiile "speciale"? Educatia de stat in Romania este inexistenta, drepturile la sanatate la fel. Drepturile inseamna sa platim suprataxe de 15 ori la tigari, benzina, incalzire? Tratatele internationale pe care Romania le-a semnat ar trebui sa asigure drepturile omului, dar un somer primeste 400 de lei pe cand cosul minim de consum este de 900 lei. Care sunt drepturile de care "beneficiem"? De a alege presedinte intre 2 persoane care au fiecare cate 4-5 apartamente, pe cand rata la un apartament este de 1000 lei iar venitul mediu in Romania este tot de 1000 de lei?
Si de ce cetatenii nu sunt intrebati daca vor sa "beneficieze" de drepturile cetateniei romane?(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 25.11.2014 07:28
In timp ce jumatate din populatie incaseaza lunar 1000 de lei, magistratii iau mii de lei salariu si pensii la fel. Un somer de exemplu castiga 500 lei. Mentalitatea comunista, cu unii "mai egali" decat altii nu cred ca poate aduce obiectivitate.
|
![]() |
Data postarii: 22.11.2014 23:54
Cum ar putea sa mai fie cand un pachet de tigari pe zi e cat indicatorul social de referinta, sau cat ajutorul de somaj? Au mai ramas doar fumatorii pasivi.
|
![]() |
Data postarii: 21.11.2014 07:10
Ca nu vom vedea aceleasi tractoare la care se monteaza o lama ci echipamente de dezsapezire reale, iar zapada va fi curatata si de pe trotuare anul acesta,nu aruncata acolo de pe sosea ca doar si pietonii sunt tot cetateni, nu doar soferii.
|
DNA-ul ar trebui sa ne apere si de discriminare?
- comentariu la
Eu votez pentru DNA!
|
|
![]() |
Data postarii: 16.11.2014 01:00
Am fost la opera, la Aida astazi si am fost obligat sa parasesc sala din cauza unor turiste "negatite pentru opera" care vorbeau o limba slava si pe care le-a deranjat ca fumam tigara electronica. Mi-au spus in engleza ca "pretindeti ca sunteti europeni" si "fumatul este interzis la opera". In cinst...(afiseaza tot comentariul)ea acestor turisti slavi, au fost plasate scrumiere de marmura la intrare si stabilita o paza stricta la intrare. Dupa ce am parasit sala sa fumez, respectabilele doamne de la intrare, nu mi-au mai permis intrarea nici la toaleta, ca de spectacol ce sa se mai puna problema. Deci astfel am ramas cu banii dati pe bilete si fara dreptul elementar la libera alegere privind fumatul. Cine despagubeste si apara drepturile fumatorilor in Romania?(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 05.11.2014 10:08
Industria si locurile de munca aferente nu mai exista, astfel ca forta de munca a fost obligata sa plece din tara. Romania a fost transformata in piata de desfacere iar taxele de import au fost desfiintate prin aderarea la UE. La reunificarea Germaniei investitiile au fost de 2700 miliarde de euro. ...(afiseaza tot comentariul)Tara noastra primeste in 5 ani 10-20 miliarde. Daca exista industria, muncitorii astia contribuiau cu de 100 de ori mai mult, dar desigur, cu inaltul patronaj UE, Romania trebuie sa fie piata de desfacere, nu sa se dezvolte.(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 05.11.2014 09:12
In timp ce noi platim 50% din venit taxe, romanii din strainatate nu platesc nimic dar beneficiaza de aceleasi drepturi, cetatenie si implicit de drept de vot. Nu ar trebui sa existe anumite obligatii pentru a mentine cetatenia si drepturile ce decurg din ea?
|
![]() |
Data postarii: 01.11.2014 13:24
E continuarea razboiului economic declansat de Ue impotriva producatorilor romani de carne, arestarea patriotilor si miliardarilor romani precum Becali si altii, avand ca miza resursele naturale, manipularea presedintelui in cazul Udrea pentru a lovi in serviciile secrete. De ce statul nostru nu ofe...(afiseaza tot comentariul)ra subventii pentru producatori, pentru a creste productia pe o parte iar pe alta parte pentru a exporta la preturi mici in Ue si a evita falimentul acestora?(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 31.10.2014 15:32
Problema o reprezinta profesionalismul acestora, pentru ca Elena Udrea este una dintre favoritele la castigarea alegerilor prezidentiale, si in loc de aparatul de fotografiat ar fi putut fi un pistol. Cred ca e vorba de o denigrare a serviciilor secrete.
|
![]() |
Data postarii: 28.10.2014 17:58
Teoria evolutionista, ca de altfel si aprofundarea altor stiinte, conduce desigur la credinta, in momentul intelegerii complexitatii naturii. Este vorba de evolutia materiala sau spirituala, iar evolutia spirituala il apropie sau il indeparteaza pe om de Dumnezeu, care l-a creat in natura?
|
![]() |
Data postarii: 24.10.2014 01:25
Fata de integrarea in Ue a Ucrainei a fost ferma. Este posibil ca amplasarea scutului antiracheta la noi sa aiba ca raspuns o amplasare de catre Rusia a unui scut antiracheta in Ungaria. O eventuala exploatare a gazelor de sist in Ucraina ar fi pus probleme monopolului gazelor din Rusia. Iar financi...(afiseaza tot comentariul)ar, pierd mai mult din preturile scazute de la burse pentru produsele pe care le exporta, asa ca nu cred ca vor renunta la exporturile de arme catre Statul Islamic.(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 06.10.2014 21:38
ar fi o solutie la pretul in crestere al gazului, productia mare de curent electric putand duce la o nefluctuatie asa mare a pretului, poate chiar o scadere.
|
![]() |
Data postarii: 03.10.2014 15:33
A generat o crestere foarte mare a preturilor la alimente. 2 pachete de tigari si 1 kg de carne ne costa 60 de lei, in conditiile in care jumatate din populatie castiga 45 de lei/zi. Pretul impus de Sua la gaze prin FMI a determinat falimentul a ceea ce a mai ramas din industrie. De ce UE nu acorda ...(afiseaza tot comentariul)subventii pentru producatorii romani de alimente pentru a scadea preturile?(revenire la forma initiala)
|
![]() |
Data postarii: 14.09.2014 03:21
Masura ar creste si mai mult deficitul bugetar si ar crea premizele pentru o exploatare a gazelor de sist cu redevente simbolice.
|
Motto: NecompletatStatisticiInformatii personale
|
In vreme ce politicienii petrec
Postat 22 decembrie 2014
In Romania un subinginer sau un sofer de taxi castiga mai mult decat un inginer. Promovarea pseudovalorilor a inceput in anii 90 la indemnul americanilor de la FMI, cand de la conducerea institutiilor au fost inlaturati specialistii si promovati oameni politici fara nici un fel de pregatire. Acest l...
la Stire: Cum a petrecut Basescu la berarie dupa ce a plecat de la Cotroceni (Galerie foto)
Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu a mers, duminica, imediat dupa ce a predat stafeta lui Klaus Iohannis la Cotroceni, la o cunoscuta berarie din parcul Herastrau din Bucuresti, unde a petrecut alaturi de Elena Udrea si alti oameni importanti di...
Arata cele 2 raspunsuri la acest comentariu
Taxele si preturile produselor nu corespund salariilor
Postat 17 decembrie 2014
In tarile occidentale, preturile produselor sunt un raport din venit. O rata la un apartament 10% din venit, la un automobil la fel, un televizor tot 10%. In tara noastra, rata la un apartament este 100% din salariu, la un televizor 200%, iar la un automobil 50%. Puterea de cumparare scazuta inseamn...
la Stire: Specialisti in fiscalitate: Modul de calcul al accizei pentru 2015 e ilegal - Urmeaza un infringement?
Autoritatile au decis sa schimbe formula de calcul a accizelor pentru anul viitor, insa acest lucru incalca Constitutia si normele europene, avertizeaza specialistii in fiscalitate.
"Cursul la care ar fi trebuit sa se calculeze acciza pentru 2015, potr...
Este nevoie de o implicare mai mare a presedintelui
Postat 17 decembrie 2014
Majoritate alegatorilor lui Iohannis au fost tineri, cu asteptari pentru o viata mai buna. In prezent, tinerii sunt obligati sa plateasca pensii, de multe ori speciale, dar si chirii extrem de mari tot actualilor pensionari, care sunt proprietari. Din pacate guvernul creste artificial pretul locuint...
la Stire: Ne adoram presedintii. Vulnerabilitatea lui Iohannis. Victoria, ca o lovitura in plex Interviu
Klaus Iohannis va avea probleme sa indeplineasca cele mai mari asteptari, care nu tin de atributiile sale, si va contabiliza lucruri pe care nu le controleaza direct, gen prestatia premierului, afirma sociologul Barbu Mateescu.
Intr-un interviu acordat...
Arata cele 3 raspunsuri la acest comentariu
Acum 3 ani Domnul Ponta a promis dezvoltarea industriei
Postat 12 decembrie 2014
Graul romanesc care este vandut la preturi extrem de mici, de 1 leu/kg la fel ca si medicamentele ieftine romanesti pot lua calea Africii, unde milioane de copii sunt flamanzi, la schimb cu bogatele resurse minerale dar si a lemnului de acolo. Lemnul poate fi utilizat pentru mobila, in loc de rumegu...
la Stire: Buget 2015 Taieri criminale si aversiunea fata de Justitie
Proiectul de buget pe 2015 a intrat si in atentia Opozitiei care acuza taieri criminale si o aversiune demonstrata a Guvernului Ponta fata de Justitie.
In proiectul de buget al tarii pentru anul 2015, afisat pe site-ul Ministerului de Finante, gasim av...
Pe perioada dominatiei imperiului otoman nu se vota
Postat 12 decembrie 2014
Dar atunci tributul era de cateva sute de tineri si cateva carute cu aur, nu jumatate din tinerii din Romania si tot aurul si celelalte resurse.
la Stire: Ce n-a vrut sa stie si sa faca Guvernul la prezidentiale? "Nu s-a cerut nici macar un numar aproximativ" Interviu
Guvernul nici macar nu a incercat sa afle numarul romanilor din strainatate, numarul sectiilor fiind stabilit fara nicio fundamentare, si nici nu au fost intocmite listele electorale permanente pentru romanii din strainatate, dupa cum cerea Curtea Constit...